твоята гледна точка
Край на колите в Морската – този път бавно, но сигурно?
Автор Vnews, добавено на 31.08.2013 година, в категории: Вести, Коментари (1)

Началото на процедурата по спиране на достъпа на автомобили в Морската градина започна. Така кметът на морската столица Иван Портних  изпълнява ангажимент, поет в предизборната му програма пред варненци.

Първата стъпка е пускане на обявление за издаване на общ административен акт, което трябва да бъде публикувано в местна медия.

„Издаването на акта е наложено от обществения интерес за запазване здравето, сигурността и спокойствието на всички посетители на Морската градина, особено в летния сезон, който е надделяващ пред необходимостта от ежедневно обслужване на частни имоти и търговски обекти, заради която по алеите се наблюдава значителен автомобилен трафик. Това не съответства на общественото предназначение на Морската градина като символ на града и парковото изкуство“, пише в документа. Пълният текст на проекта на заповедта за забрана и схемите, приложени към нея, са качени в сайта на община Варна, в рубриката „Проектодокументи“.

Процедурата по издаването на общ административен акт е съгласно Административнопроцесуалния кодекс(АПК),  който предвижда едномесечен срок, по време на който всички заинтересовани лица могат да подават възражения и предложения по заповедта. Сформирана е комисия към общината, с председател Тодор Иванов, зам.-кмет на община Варна,  която ще разглежда всички постъпили в срок жалби и възражения.

„Издадената преди време заповед на предходния кмет Кирил Йорданов за забрана на движението на МПС в Морската градина бе отменена от Административния съд заради неспазена процедура – не са били привлечени в производството по издаването й всички заинтересовани лица. Нашата цел сега е, стартирайки процедурата,  да спазим изискванията на АПК, да съберем мненията на всички заинтересовани страни, за да имаме един валиден акт, с който наистина да бъде решен проблема с достъпа на автомобили в морската градина“, каза Пламена Маринова, зам.-кмет по юридическите въпроси на община Варна.Споделете текущата публикация:

Един коментар до сега

  • tozi:

    точно така кмете сабаряш всички ЧАСТНИ къщи и хотели и спираш колите. но ако не ги събориш няма как. е жалко поредния смешен популист


Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Конституционният съд допусна искането на главния прокурор
ВСС трябва да реши дали спира процедурите

Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане искането на главния прокурор Иван Гешев да бъдат “отменени” част от промените в […]

 

Една от най-големите промени в структурата на Европейския съюз от десетилетия бе предложена от френския президент.

През последните месеци Еманюел Макрон не […]

 

Днес вицепремиерът Асен Василев обявява пакета от мерки за 2 млрд. лева помощи

Облагат цигарите с повече за още пари в бюджета

50 лева добавка за […]

 
 

към началото