твоята гледна точка
Край на колите в Морската – този път бавно, но сигурно?
Автор Vnews, добавено на 31.08.2013 година, в категории: Вести, Коментари (1)

Началото на процедурата по спиране на достъпа на автомобили в Морската градина започна. Така кметът на морската столица Иван Портних  изпълнява ангажимент, поет в предизборната му програма пред варненци.

Първата стъпка е пускане на обявление за издаване на общ административен акт, което трябва да бъде публикувано в местна медия.

„Издаването на акта е наложено от обществения интерес за запазване здравето, сигурността и спокойствието на всички посетители на Морската градина, особено в летния сезон, който е надделяващ пред необходимостта от ежедневно обслужване на частни имоти и търговски обекти, заради която по алеите се наблюдава значителен автомобилен трафик. Това не съответства на общественото предназначение на Морската градина като символ на града и парковото изкуство“, пише в документа. Пълният текст на проекта на заповедта за забрана и схемите, приложени към нея, са качени в сайта на община Варна, в рубриката „Проектодокументи“.

Процедурата по издаването на общ административен акт е съгласно Административнопроцесуалния кодекс(АПК),  който предвижда едномесечен срок, по време на който всички заинтересовани лица могат да подават възражения и предложения по заповедта. Сформирана е комисия към общината, с председател Тодор Иванов, зам.-кмет на община Варна,  която ще разглежда всички постъпили в срок жалби и възражения.

„Издадената преди време заповед на предходния кмет Кирил Йорданов за забрана на движението на МПС в Морската градина бе отменена от Административния съд заради неспазена процедура – не са били привлечени в производството по издаването й всички заинтересовани лица. Нашата цел сега е, стартирайки процедурата,  да спазим изискванията на АПК, да съберем мненията на всички заинтересовани страни, за да имаме един валиден акт, с който наистина да бъде решен проблема с достъпа на автомобили в морската градина“, каза Пламена Маринова, зам.-кмет по юридическите въпроси на община Варна.Споделете текущата публикация:

Един коментар до сега

  • tozi:

    точно така кмете сабаряш всички ЧАСТНИ къщи и хотели и спираш колите. но ако не ги събориш няма как. е жалко поредния смешен популист


Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще качи на сайта си симулатор за машинно гласуване през следващата седмица. Новината съобщи говорителят на ЦИК Цветозар Томов в предаването „Карай направо” по Нова тв.

За да […]

 

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница.

Черешовата задушница е свързана с поверието за […]

 

Пандемията промени правилата на пътуване, а всяка държава има свои изисквания, според които приема туристи. Опитите на ЕС да уеднакви процеса […]

 
 

към началото