твоята гледна точка
Окончателно: 93% от „Доверие“ са купени
Автор Vnews, добавено на 29.08.2013 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Английската компания United Capital PLC е купила 92,58% от най-големия български пенсионен фонд „Доверие“, съобщиха от пиар компанията, представляваща дружеството.

Споразумението вече окончателно е парафирано.

След като сделката е приключила, трябва да бъде представена за одобрение от регулаторните органи – Комисията за финансов надзор и Комисията за защита на конкуренцията.

„United Capital PLC напълно осъзнава отговорността, която поема към българския народ и клиентите на „Доверие“ и се ангажира разумно и ефективно да управлява компанията в съответствие с принципите за социална отговорност и съгласно със законите на България и Европейския съюз.

United Capital PLC скоро ще представи своята дългосрочна стратегия за развитието на „Доверие“ пред българските регулаторни органи, което ще осигури пълна прозрачност на сделката“, се казва в изявление на новия собственик.

През последните седмици сделката предизвика бурни реакции от страна на депутати, министри, синдикалисти и др.

Основен акцент в техните изказвания бяха неяснотите около United Capital PLC, за която стана ясно че във Великобритания разполагала единствено с пощенска кутия.

Смята се, че сделката е нажежила и атмосферата в Комисията за финансов надзор, където в момента нейните членове са разделени в два лагера следствие на спор за настаняването на регулатора в нова сграда.

От United Capital PLC обещават да запазят екипа, който в момента работи в дружеството.

Междувременно стана ясно, че акционерите имат интерес към закупуване на други активи в България. Според неофициална информация дружеството е подало искане до Българска народна банка да й бъде разрешено да придобие 20% от „Токуда Банк“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Днес вицепремиерът Асен Василев обявява пакета от мерки за 2 млрд. лева помощи

Облагат цигарите с повече за още пари в бюджета

50 лева добавка за всяко дете, от юли пропан-бутанът и метанът за автомобилите да […]

 

„Силно ме вълнува какво става с работещите, защото именно те трябва да изкарат икономиката от ситуацията, в която сме. Това, че […]

 

Милионери теглят част от парите си от банките и ги влагат в имоти или бизнеса си заради високата инфлация. В края […]

 
 

към началото