твоята гледна точка
Чиста работа: Подписваш споразумение – делиш булката с друг
Автор Vnews, добавено на 27.08.2013 година, в категории: Любопитно, Коментари (0)

Двама кенийци подписаха споразумение да се оженят за една и съща жена, съобщава БиБиСи.

Странната договорка се наложила, тъй като дамата имала връзка и с двамата, но не можела да избере кой повече й допада.

Така че за да бъдат всички доволни, двамата любовчии се разбрали да пребивават в дома на изгората си на ротационен принцип и да поемат солидарно разходите по издръжката на децата, които жената има или роди в бъдеще.

Адвокатите казали, че тройният брак може да бъде признат и за законен, ако участниците в комбинацията докажат, че полиандрията, т.е. многомъжието, е част от обичаите на тяхната етническа група.

Сливестър Мвендва и Илайджа Кимани се споразумели по мирен път, след като установили, че и двамата поддържат сериозна връзка с една и съща жена в провинция Момбаса от над 4 години, пише местният в. „Дейли нейшън“.

Старейшината на общността Адхала Абдулрахман принудил и двамата да се оженят за нея, след като влюбените били видени да водят ръкопашен бой за сърцето на любимата си.

„От днес насетне ние се разбрахме да не се заплашваме и да не изпитваме ревност заради нашата жена, тъй като тя не е готова да избере някой от нас“, гласи споразумението, чийто текст е цитиран от кенийската телевизия Ен Ти Ви.

„Всеки ще спазва отреденото му време да бъде с нея. Споразумяхме се да се обичаме и да живеем в мир.

Това споразумение постигнахме доброволно, без принуда“. Родителите на така желаната булка, която е вдовица с две дечица, благословили тройния брак.

Адвокатът по семейни дела Джуди Тонгори твърди пред местната преса, че брачният закон не предвижда изрична забрана на многомъжието.

В Кения има доста полигамни бракове, но това изглежда е първият случай на подялба на една булка от двама или повече младоженци.

Източник: ЕПА/БГНЕССподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Горива от руски нефт в България вече няма да се произвеждат. Вносът на суровината от Москва спира от днес, след като депутатите предсрочно прекратиха дерогацията, която ЕК бе дала на страната […]

 

Мобилните шофьорски книжки, самооценката на годността за шофиране и по-добрата осведоменост за пешеходците са някои от промените в правилата на ЕС […]

 

Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да вдигаме данъци. Това каза министърът на финансите Асен Василев по време […]

 
 

към началото