твоята гледна точка
Отцепниците от ГЕРБ атакуват властта с БАСТА
Автор Vnews, добавено на 26.08.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Новата формация, която ще бъде учредена на 22 септември, вече има и своето име. То е “България за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията” или съкратено БАСТА. Според “Преса това име вече е запазено в регистрите на Софийски градски съд от бившия депутат на ГЕРБ Емил Димитров, който е и един от бъдещите основатели на политическата сила.

Тази седмица ще е последната сбирка на инициаторите и вероятно на нея ще бъде утвърдено името на бъдещата политическа партия. Независимо, че БАСТА е големият фаворит, ще се гледат и други варианти, сред които “СТИГА”, което е български лексикален вариант на чуждицата “баста”, както и по-често употребяваните като “Независимост” и “Ново начало”.

Справка в речниците показва, че на италиански и испански “баста” означава “достатъчно”. В нашия тълковен речник думата е с двойно значение- “гънка на дреха за украса” и “стига, достатъчно”.

Партията на отцепилите се от ГЕРБ ще бъде учредена в НДК на 22 септември от 500 души.Те ще трябва да изберат ръководство и да приемат устав.Очаква се висшият орган да има 11 члена, като според един от активните инициатори твърди, че това е начин да се отрече единоначалието, което цари в ГЕРБ.

Отделно се предвижда и орган, наречен условно “Съвет на старейшините”, където място ще имат учредителите-досегашни депутати и министри на Бойко Борисов. Те обаче нямало да заемат политически постове.

Засега няма данни, че на учредителния конгрес ще присъстват и депутати, избрани от листата на ГЕРБ в действащото Народно събрание, но след като БАСТА бъде регистрирана по закона, вероятно един-двама от хората на Борисов ще се присъединят към формацията. Само трябва да преодолеят страха от Цветанов, коментират бивши приближени на експремиера. /БЛИЦСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Все повече и все по-качествено. И най-важното – предимно в родината. Това са май отличителните черти на родния туризъм, поне ако се съди по данните на НСИ за похарченото при пътувания […]

 

Като основни предизвикателства посочват образованието и здравеопазването у нас – непосилни такси за университетите и джипита само при платени здравни вноски

Бомбардирани […]

 

До 15-20 градуса за уикенда, вятърът почва да топи снега на скиорите

 

Метеорологичната пролет тези дни изпреварва астрономическата, която ще настъпи чак на 20 март. Температурите […]

 
 

към началото