твоята гледна точка
МБАЛ „Св. Марина“ скочи срещу НЗОК
Автор Vnews, добавено на 23.08.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

Във връзка с тиражирана информация във средствата за масова информация за неправомерни действия по отношение лечението на онкоболните от МБАЛ „Света Марина“ ЕАД, Ви информираме следното:

За пореден път се прехвърля проблема от “болната глава“ на „здравата“.

Към настоящия момент, няма сключен договор за заплащане на дейностите по лечение, нито е определена сумата, която здравната каса ще заплати на лечебното заведение до края на 2013 г. Това се дължи на порочното и некомпетентно планиране на средствата от предното ръководство на НЗОК, които се изчерпаха още през месец юни, т.е. ако някой е оставил болните без лекарства, то това не е болницата, а здравната каса.

Благодарим на д-р Румяна Тодорова за изразеното становище и проявеното разбиране, както и за поетия ангажимент НЗОК да заплаща в пълен размер средствата, които болницата влага за лечение на своите пациенти.

Очакваме спешно да бъдем информирани за размера на финасирането на дейностите за лечението на онкоболните до края на годината, с надлежно изготвен и подписан анекс, с какъвто до настоящия момент не разполагаме.

Лечебното заведение ще окаже пълно съдействие на служителите от здравната каса за реално остойностяване и правилно планиране на бюджета, което е крайно необходимо и на нас, за да можем да планираме и осъществим адекватно и отговарящо на всички съвременни стандартилечение на всички наши пациенти.

Пресцентър на МБАЛ „Света Марина“ ЕАД – гр. ВарнаСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Скоро цунамитата може да се окажат един от основните проблеми в Европа, предупреди ЮНЕСКО. Почти 100% е шансът през следващите 30 години вълни с повече от метър височина да ударят големи […]

 

Народният представител Елена Гунчева обяви в личния си профил във Facebook, че напуска Народното събрание и партия „Възраждане“.

Гунчева беше единственият отсъстващ […]

 

Правителството на Кирил Петков падна, след като поисканият от ГЕРБ-СДС вот на недоверие получи 123 гласа „за“.

Според процедурата, предвидена в конституцията, […]

 
 

към началото