твоята гледна точка
Повече секс – по-висока заплата
Автор Vnews, добавено на 18.08.2013 година, в категории: Любопитно, Коментари (0)

Заплатата на работниците, които правят секс не по-малко от четири пъти седмично, е с 5 на сто по висока от тази на колегите им, които се отдават на полови забави по-рядко. До този революционен извод са стигнали експерти от Института за изследване на труда в Германия.„Хората имат нужда да бъдат обичании да обичат физически, а и не само физически. В противен случай са обречени на самота, социална тревожност, депресия, които често се отразяват негативно на трудовия процес”, твърди авторът на изследването Ник Дридакис. Според учения хората, които нямат проблеми в леглото, имат по-добри показатели, що се отнася до щастие и здраве. Дридакис анализирал данни от проведено през 2008 г. социологическо изследване в родната му Гърция. Били анкетирани 500 души, помолени да отговорят на въпроси, касаещи интензивността наинтимния им животемоционален статус и ежемесечни доходи.В хода на изследването било установено, че съществува пряка корелация между интензитета на сексуалните контакти и доходите на анкетираните на възраст от 26 до 50 г. Като най-сексуално активни се откроили и най-емоционално стабилните от участниците в изследването. Емоционално по-нестабилните и с по-ниски доходи и/или страдащи от диабет, артрит, сърдечносъдови заболявания и пр. имали по-слабо активен или дори никакъв сексуален живот. Дридакис обяснява това с по-ниското им самочувствие – основна пречка за намирането на партньор за леглото.

В по-ранни изследвания учените са установили, че всяка професия или дори заеманата длъжност се оказват в тясна връзка с частния живот.На първо място в списъка с дейности, които се отразяват негативно на сексуалните отношения се оказва бизнесът. Според учените предприемачите най-много са подложени на стрес по време на работния ден. На второ място се оказват представителите на силите на реда – всичко, което е свързано с риск за живота. Мъжете които се занимават с това са прекалено вглъбени в професията и често им е много трудно да се отпуснат и да обърнат внимание на любимата, ако въобще има такава.Колкото и странно да звучи, на трето място съвсем неочаквано се класират творческите професии. Артистите, художниците или музикантите често използват по-голямата част от енергията си за създаване на произведенията си, а сексът остава на заден план. На четвърто място се подрежда физическият труд. Тежката работа през деня дотолкова изцежда упражняващия го, че вечер той няма сили за нищо друго. На пето място се подрежда спортът. Честите тренировки, режимът, травмите и стресът от състезанията често се отразяват негативно на половия живот на спортистите – т. е. Начинът им на живот е здравословен но не съвсем пълноценен, смятат специалистите.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Православната църква почита днес паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец. Днешния празник народът нарича Никулден.

Св. Николай е покровител на моряците и рибарите и банкерите.

Николай Мирликийски е роден през III в. в […]

 

А преди 9-и клас ще има национални входни равнища по български, математика и природни науки
Задачите във външното оценяване за 10-и клас ще бъдат променени още от 2024 […]

 

Нов анализ на учените от Climate Central показва какво ще се случи със света, ако глобалната температура продължи да се покачва. […]

 
 

към началото