Въпреки че на пазара съществуват хиляди добавки за отслабване, редица от тях са базирани на природни средства. Ако не искате да натоварвате бюджета си, вижте как да си приготвите сами няколко чая, които ще ви помогнат да намалите обиколките на тялото си напълно естествено и безвредно. Кои са те?
3 чая, които топят мазнините:
Чай от джинджифил с ананас
Чаят от джинджифил с ананас е чудесен за хора, които искат да отслабнат. Той засилва метаболизма, което помага на тялото да изгаря повече калории, дори в покой и също така ви помага да сте сити за по-дълго време. Чаят допълнително спомага за добрата чревна функция, тъй като е богат на фибри. Как да си го приготвите?
Използвайте:
- кората на ½ ананас
- кората на 1 портокал
- 1 супена лъжица настърган джинджифил
- 1 литър вода
Изсипете водата в тенджера и добавете корите и джинджифила. Оставете да ври 3 минути. Покрийте съда и оставете тази инфузия да се накисне за 5 минути. След това прецедете и изпийте. Този чай трябва да се приема през целия ден, между храненията. За да постигнете по-добри резултати, трябва също да поддържате здравословна диета и да спортувате редовно.
Зелен чай с къпини
Зеленият чай с къпини помага за намаляване на апетита, намаляване на подуването и премахване на излишните течности. Той има диуретични свойства и също така помага за ускоряване на метаболизма, така че тялото да може да изгаря повече енергия и калории.
Съставки:
- 1 ч. л. сухи листа от къпина
- 1 ч. л. сухи листа от зелен чай
- 150 мл вряща вода
Поставете сухите листа в чаша и ги залейте с вряща вода. Покрийте чашата и оставете листата да се накиснат за 10 минути. След това прецедете и изпийте. Този чай може да се приема преди основните хранения в продължение на 2 до 3 седмици.
Чай от хибискус с канела
Чаят от хибискус с канела помага при загуба на тегло, като намалява задържането на течности, намалява подуването и засилва метаболизма, а освен това помага за изгарянето на мазнините. Канелата в този чай стимулира доброто храносмилане.
Ето и кои са необходимите съставки за него:
- 1 с. л. сух хибискус
- 1 с. л. сухи листа от хвощ
- 1 пръчка канела
- 1 л вряща вода
Добавете листата и пръчката канела към врящата вода и оставете да киснат за 10 минути. Прецедете, преди да пиете. Този чай трябва да се приема 3 до 4 пъти на ден, около 30 минути преди основните хранения.
Споделете текущата публикация: