твоята гледна точка
Радан Кънев скастри Кирил Петков
Автор Vnews, добавено на 07.07.2024 година, в категории: Вести, Властта, Коментари (0)

Напрежението в ППДБ след поредните словесни упражнения на Кирил Петков продължава. Радан Кънев публично издърпа ушите на съюзника си. Повод бяха две последователни изявление на Петков днес. Първо той заговори за коалиция с „Възраждане“, после се отметна.

„Защо е важно ПП-ДБ да имаме общ механизъм за вземане на политически решения И обща комуникационна политика? За да не се стига до подобни ситуации, в които недообмислени изявления създават реален риск от загуба на политическа подкрепа“, написа във Фейсбук  евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев.

Ето какво гласи постът му:

1) Въпросът за взаимодействие с „Възраждане“ е изначално политически, а не комуникационен. Аз, например, никога не бих гласувал за политическа сила, която допуска взаимодействие с „Възраждане“, при каквито и да било, изпълними или неизпълними условия. Отделно съм убеден, че „Възраждане“ отдавна са доказали прокремълската си същност. Т.е, по пътя на емпиричната логика, не биха могли да докажат обратното…

И това е въпрос на ясно, неподлежащо на никакви интерпретации, колективно политическо решение на политическата сила, която търси гласа ми. Както в ЕП съм категорично за поставяне на групата, в която участва „Възраждане“, зад плътен и безусловен „санитарен кордон“ – което и ще стане.

2) Едва след вземане на това решение, което е от първостепенна важност, следва да бъде проведено общо обсъждане КАК се комуникира то. За да няма и най-малка опасност оредяващите избиратели на коалицията да останат с впечатление, че тя отваря врата към „Възраждане“, при някакви въображаеми условия. И да е сигурно, че начинът, по който се комуникира, не допуска подвеждащи медийни заглавия.

Изобщо, добре е лидерите на коалицията да разберат, че общият, колективен процес на вземане на решения, както и общата комуникационна политика, са именно в тяхна полза, защита и интерес. Отворената и демократична политическа организация дава на лидерите си сила, гръб и подкрепа.

Хаосът във вземането и комуникирането на решения ги убива. Невинаги бавно.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник.

Предупреждението е в сила за областите:

Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, […]

 

Горещините се връщат. Свидетели сме на историческа пареща вълна, която ще продължи още две седмици. Това отбелязва метеорологичната служба на Severe […]

 

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли.

 

НИМХ

 

Жълт код за валежи е обявен […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Още от Властта
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото