твоята гледна точка
Джевдет Чакъров: Така повече няма да продължава, чакайте думите на Доган
Автор Vnews, добавено на 07.07.2024 година, в категории: Вести, Изборът, Коментари (0)

“ Връщане назад няма и ДПС трябва да се върне в своя нормален вид и своята автентичност“. Около тази теза се обединиха седемнайсетте депутати от ДПС на среща с Ахмед Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас.

Срещата продължи повече от 3 часа. Джевдет Чакъров, придружаван от депутатите подкрепили призива на Доган да не гласуват проектокабинета на ГЕРБ, излязоха пред медиите да дадат кратко изявление. В него те посочиха, че от 1 година диалога в партията е нарушен, както и работата на колективните органи.

Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай след среща с Ахмед Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас
СНИМКА: Авторът
Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай след среща с Ахмед Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас СНИМКА: Авторът

„Това не може да продължава така и няма да продължава. Връщане назад няма“, каза още Джевдет Чакъров. И допълни:

„Нееднократно сме казвали, че колективните органи не функционират. Няма обсъждания, няма вземане на решения. По този начин не може да се продължава. Ние вярваме в потенциала на ДПС, на всички структури. Очакваме позитивни стъпки и решения, от хората, които са ни подкрепяли в страната, и в Турция и в Европа. Освен това трябва да подходим отговорно и от гледна точка на това, което е Движението за права и свободи и за нашата страна. Осъзнаваме нашите отговорности.“

Депутатите обсъдили и политическата ситуация в страната, стигайки до заключение, че правителство трябва да има. „Но ДПС сме готови и за избори“, уточни Чакъров. Пред медиите той изрази положителното си становище към номинирания за премиер от ГЕРБ Росен Желязков и някои от министрите.

„Трябва да се положат всички усилия за съставяне на правителство. Ако не съумеем естествено ще се отиде на избори. Но това не е решение. Обсъдихме нашата отговорност и ролята, която трябва да има ДПС. Тук са хората, които са взели решение и днес всички с гордост посочиха, че това, което препоръча и предложи съобразно правомощията, които има почетният председател в устава, всички се съобразихме. Това беше правилното.

Аз казах – наистина една добра кандидатура в лицето на г-н Росен Желязков. Тук трябва да кажем, че имаше добри кандидатури за министри, които са компетентни в управлението на страната. Виждаме какво се случва с Плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Виждаме, че геополитическата ситуация е сложна. Всичко това изисква адекватни решения и подходи. Имаме какво да направим. България има потенциал, които трябва да бъде разгърнат“, аргументира се Чакъров.

Той не уточни дали вторият мандат ДПС ще излезе в проектокабинет и от кого ще очаква подкрепа. Пред медиите не бяха коментирани рокади в ръководството на ДПС.

Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай след среща с Ахмед Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас
СНИМКА: Авторът
Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай след среща с Ахмед Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас СНИМКА: Авторът

На въпрос към Рамадан Аталай дали ще има втора среща с Доган и останалите депутати около Делян Пеевски той отговори, че това са по-скоро спекулации./ 24 часаСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник.

Предупреждението е в сила за областите:

Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, […]

 

Горещините се връщат. Свидетели сме на историческа пареща вълна, която ще продължи още две седмици. Това отбелязва метеорологичната служба на Severe […]

 

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли.

 

НИМХ

 

Жълт код за валежи е обявен […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Още от Изборът
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото