твоята гледна точка
Бивш депутат закова интригантите в ДПС
Автор Vnews, добавено на 05.07.2024 година, в категории: Вести, Твоят глас, Коментари (0)

Темата за самоопределяне и избор между почетния председател – Ахмед Доган и председателя на ДПС Делян Пеевски не съществува. Тя е измислена към настоящия момент и в този смисъл всички декларации и социален шум само нагнетяват напрежение между членовете на партията и създават вътрешен разнобой и изкуствено разделение. Това заяви областният председател на ДПС-Варна Ерджан Ебатин в специална своя позиция. Тя бе публикувана от разследващия сайт „Афера“. Ето какво гласи:

Не считам, че събитията от последните дни следваше да намират такъв размах в социалните мрежи, защото винаги съм бил на страната на това проблемите в ДПС да се решават по вътрешен механизъм на партията. Но тъй като духа е изпуснат от бутилката искам да наблегна на няколко обстоятелства:

1. Темата за самоопределяне и избор между почетния председател – Ахмед Доган и председателя на ДПС Делян Пеевски не съществува. Тя е измислена към настоящия момент и в този смисъл всички декларации и социален шум само нагнетяват напрежение между членовете на партията и създават вътрешен разнобой и изкуствено разделение.

2. Начинът на функциониране на партийното тяло до скоро се изразяваше в това ДПС да има за председател “фигурант” и не малка част от важните решения се вземаха на базата на интриги от определен кръг хора със силно изразени икономически интереси и в ущърб на организациите по места. Партията не се ръководеше по справедлив начин, като примери могат да бъдат посочени десетки, но от чувство за дисциплина и ред нито един от стотиците й членове не смееше да даде публичност на това обстоятелство. И в този смисъл хиляди членове години наред таяха много болка в себе си, но не излизаха с декларации в социалните мрежи. И в момента в който един човек излезе от образа на фигуранта и наруши икономическия интерес на малка група интриганти – те му спретнаха активно мероприятие – За или против Почетния председател – пак казвам такава тема няма и не може да има. Темата е МОДЕЛА НА УПРАВЛЕНИЕ И СЪОБРАЗЯВАНЕТО МУ СЪС СТРУКТУРИТЕ ПО МЕСТА.

3. Ние от дълги години говорим за така наречената “Заедност”, но считам, че не малка част от нас не са готови за този модел и не осъзнават неговото богатство и това си пролича в редица коментари и публикации – кажете си го честно – искате българската общност да ни приема равностойно, но самите вие не приемате вътрешно човек с българско име за председател, видно от етническата карта която се вади като аргумент – къде скрито къде явно.

4. През годините – повече от десет досега, Делян Пеевски е предпазил ДПС от пагубно външно влияние на други партии и не съм убеден на какъв хал щяхме да сме досега, ако не беше неговата предпазна роля по отношение на ДПС. А и на последните избори се доказа и благодарение на адекватната му роля, като председател стигнахме до втора политическа сила в национален мащаб.

5. Делян Пеевски е избор на всички партийни организации по места и през годините и сега защитава както интереса на ДПС, така и на почетния председател. Тяхната работа в синхрон ще постави едно НОВО НАЧАЛО за ДПС , но със справедливи правила на вътрепартийния процес. И в този смисъл всеки един пост срещу председателя в социалните мрежи е нагнетяване на напрежение, натиск върху структурите да правят избор, който не съществува като тема и е атака както срещу Почетния председател ( не е защита), така и срещу Председателя, и разбира се най-вече атака срещу ДПС. Затова призовавам нашите членове и симпатизанти за сдържаност в името на бъдещето на ДПС.

Ерджан ЕбатинСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код за интензивни валежи почти в цялата страна във вторник.

Предупреждението е в сила за областите:

Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, […]

 

Горещините се връщат. Свидетели сме на историческа пареща вълна, която ще продължи още две седмици. Това отбелязва метеорологичната служба на Severe […]

 

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли.

 

НИМХ

 

Жълт код за валежи е обявен […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Още от Твоят глас
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото