твоята гледна точка
Община Варна организира образователен форум с акцент върху ролята на изкуствения интелект в живота на младите хора
Автор Vnews, добавено на 28.05.2024 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

Община Варна организира Четвъртия международен образователен форум „Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения интелект“. Той ще се проведе в периода между 2-и и 3 септември 2024 г. в партньорство с Министерството на образованието и науката, Националното сдружение на Общините в Република България и ИКТ Клъстер Варна. В организацията на форума участват образователните институции в града, включително и варненските университети.

Събитието ще се проведе в зала „Аула“ на Икономическия университет. В него ще се включат работодателските и синдикални организации в сферата на образованието – Съюзът на работодателите в системата на народната просвета, Сдружението на директорите в средното образование, Синдикатът на българските учители и Независимият учителски синдикат.

За поредна година конференцията ще даде възможност да се разискват теми, свързани с иновациите и дигиталните решения в образованието, за постигане на хармония между преподаване и ролята на изкуствения интелект в живота на младите хора. Ученици и студенти от Варна ще презентират индивидуални и екипни изследователски проекти и практики, софтуерни и хардуерни разработки.

Целта е форумът да се утвърди като ежегодно образователно събитие за споделяне на опит, иновации и компетенции като част от стратегията за развитие на Варна като град на знанието и желано място за кариерно развитие и професионално усъвършенстване.

Форумът ще се проведе в хибриден формат – присъствено и онлайн. Повече информация за събитието можете да намерите на официалната му https://edfor.varna.bg.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Днес е най-големият летен празник – Илинден. От древни времена хората вярват, че на този ден времето се обръща към зимата. Свети Илия намята кожуха си и започват есенните ветрове.

Морските хора […]

 

Времето се обръща. Нова опасност застига страната. Едновременно ще има места с екстремни жеги, но и области с порои, бури и […]

 

 

Пореден слънчев и горещ ден се очаква днес. Температурите следобед отново ще са във високия летен диапазон между 37 и 42 […]

 
 

към началото