твоята гледна точка
Започна уличната рехабилитация в районите „Приморски“ и „Младост“
Автор Vnews, добавено на 27.05.2024 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Дейностите по рехабилитацията на пътните настилки във Варна започнаха в районите „Приморски“ и „Младост“ днес. Това стана ясно по време на оперативна среща на общинската администрация. От район „“Одесос“ допълниха, че и там работата е възложена на пътностроителните фирми, които са заявили готовност да започнат работа по над 5 000 кв. м. пътна настилка. В централния район, както и в районите „Владислав Варненчик“ и „Аспарухово“, ремонтът на улиците започва от утре, съобщиха представители на фирмата-изпълнител.

Освен в централните части, приоритет е и рехабилитацията на асфалтовата настилка на Аспарухов мост. По настояване на кмета Благомир Коцев дейностите трябва да приключат в спешен порядък. По негово искане в началото на миналата седмица беше свикана извънредна среща на ръководството на общината и фирмите за пътна поддръжка. Възлагането е въз основа на описаните от районните администрации улици и критичните места за запълване на дупки в пътната настилка. То е изготвено след обходи и проверки на място, както и въз основа на получени сигнали от граждани.

На днешната оперативка стана ясно още, че близо 260 осветителни тела са подменени в частта от Морската градина, която попада в район „Одесос“. Пуснати са вече и обществените чешми в парка. Там започва четвъртата коситба на тревните площи, а в останалите части на града върви с малки изключения по график, докладваха от районните администрации. Заместник-кметът Илия Коев нареди фирмата, която коси във „Владислав Варненчик“ и „Приморски“, да подобри работата си при втората коситба в централния район и особено по бул. „Васил Левски“. Той възложи на районите да поставят конкретни срокове и за завършване на зацветяването, както и за повдигането на короните на дърветата, които пречат на видимостта на водачите, закриват знаци и светофарни уредби.

На днешната среща беше наредено още ресорните дирекции да контролират местотстоянките на велосипедите под наем, а районните администрации да правят непрекъснати проверки за поддържане на хигиената около обектите за бързо хранене. Разпоредено беше спешно почистване на шахтите по бул. „Христо Смирненски“ между УМБАЛ „Св. Марина“ и МБАЛ-Варна към ВМА. По данни на фирмата, ангажирана с тази дейност, вече са почистени отводнителните шахти по бул. „Княз Борис I“ в район „Приморски“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Мария Луиза“ и пешеходната част на бул. „Сливница“ към входа на Морската градина. Предстои почистване на шахтите по бул. „Васил Левски“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Глобалният икономически растеж се стабилизира след глобалните сътресения, сочи най-новият доклад на Световната банка.

Подобрение в глобалните перспективи се дължи най-вече на растежа за Съединените щати: сега се предполага, че БВП на […]

 

След топлия понеделник във вторник, 11 юни, е обявен жълт код за горещо време.

При екстремно високи температури от първа степен метеоролозите предупреждават […]

 

Изненадващо за социолозите, но не и за варненци, 7 партии влизат в следващото Народно събрание, сочат официалните данни от преброяването на […]

 
 

към началото