твоята гледна точка
Управителят на ВиК – Варна призова за стриктно спазване на графиците по европейския проект
Автор Vnews, добавено на 14.05.2024 година, в категории: Бизнес, Вести, Коментари (0)

Управителят на „ВиК – Варна“ ООД инж. Веселин Русев започна поредица от спешни срещи с фирмите-изпълнители на обектите по проект BG16M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура“, на стойност 138,4 млн. лв., който се финансира по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“.

Днес той се срещна с най-големите фирми в обединенията, които работят по обектите – „Хидрострой“ и „Инжстрой“. Повод бяха натрупаните проблеми основно на две места – местностите „Траката“ и „Пчелина“.

По време на разговорите с изпълнителите инж. Русев настоя за спазване на графиците на отделните дейности, както и за ускоряване на темповете на работа на обектите, които причиняват неудобство на живеещите и/или затрудняват придвижването на транспортните средства – частни и обществени.

Управителят на ВиК – Варна поиска от фирмите–изпълнители да извършват спешно възстановяване на нарушената пътна настилка по улиците, по които работата вече е приключила, с изключение на тези, за които община Варна трябва да стартира своите проекти за изграждане на тротоари, осветление и асфалтиране.

Инж. Русев предупреди представителите на фирмите, с които са сключени договори за изпълняването на дейностите по проекта, че при неизпълнение на одобрените от ВиК – Варна графици ще се налагат корекции и санкции.

Срещите за отчитане на напредъка на фирмите по обектите от проекта ще се провеждат всяка седмица, а при възникване на необходимост и по-често.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Мрачно време ни очаква днес. Порои застигат 8 области в страната. Жълт код за обилни валежи е обявен за днес, 22 май, в областите Монтана, Враца, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград […]

 

Днес е голям празник. Денят на нестинарите! На 21 май църквата почита Светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е в […]

 

Над западната половина от страната днес облачността ще е предимно значителна, след обяд – купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи […]

 
 
Още от Бизнес
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото