твоята гледна точка
Нова порция смени в Община Варна: Кметът Коцев маха шестима директори
Автор: Пресцентър Община Варна, добавено на 15.04.2024 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

За освободените позиции ще бъдат обявени конкурси, които включват защита на концепция и интервю, съобщава общинският пресцентър

Община Варна освобождава от длъжност шестима директори на общински дирекции и предприятия, рапортува кметският пресцентър в официално прессъобщение.

Вече са освободени Звездин Стоилков, който оглавяваше общинското предприятие „Инвестиционна политика“ и Антония Йовчева, досегашен директор на дирекция „Култура и духовно развитие“. По-рано този месец бе освободена Стефка Господинова, директор на дирекция „Финанси и бюджет“.

В ход е процедурата по освобождаването на Лилия Христова – директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, Тодор Колев – оглавяващ дирекция „Екология и опазване на околната среда“ и Петко Бойновски – директор на „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“.

За всички длъжности предстои да бъдат обявени конкурси за избор на нови ръководни кадри. Те включват защита на концепция за стратегическо управление и интервю, уточняват от пресцентъра на кмета.

Това е поредната порция смени на ключови управленски позиции в Общината, след първоначалното разчистване на ниво „зам.-кметове“.

От ноември 2023 г. досега Община Варна е провела конкурси за директори на три структури, чиито ръководители бяха освободени от длъжност при встъпване на новия кметски екип. Конкурсите са за директори на дирекциите „Европейски и национални оперативни програми“, „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и „Финанси и бюджет“.  Все още в режим на сглобяване изглежда ПР-екипът на кмета Коцев, тъй като и към ден-днешен управленският му облик обгрижват експертите от предизборната му кампания.

Управленският капацитет и потенциал на новия кметски екип тепърва ще установяваме, тъй като Благомир Коцев влезе в Общината без готов екип и подменя кадрите от мандатите на ГЕРБ кмета Иван Портних в движение.

Преди дни стана ясно, че се сформира комисия за координиране и контролиране дейността на екипите за управление на проектите на Община Варна. Неин председател е кметът Благомир Коцев, заместникът му по правните въпроси Диан Иванов е зам.-председател и на тази комисия, втори зам е бившият общински съветник от партия „Нашият град“ Таня Парушева, в качеството си на външен експерт. Заповедта за създаването на комисията за контрол и управление на проектите е от 8 април.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) отчита в седмичната си статистика повишение на цените на някои основни хранителни стоки, […]

 
Властта

Предлагат да бъде въведена “такса електромер” на база присъединена мощност
В повечето страни няма подобни такси

Скриха поисканото поскъпване на електроенергията от 1 […]

 
Здраве и красота

Сънищата са нашият таен свят, в който се озоваваме, когато отидем в царството на Морфей. В него можем да летим, да пътуваме, […]

 
Жълто

На 24 април 2013 г. се случва хуманитарна катастрофа, отнела живота на над хиляда души. 8-етажна фабрика за дрехи се срива […]

 
 

към началото