твоята гледна точка
Полицията започна масови проверки на автобуси и товарни коли
Автор Vnews, добавено на 19.02.2024 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Започва специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите.

“Съвместните екипи на „Пътна полиция“ извършват проверки на товарни автомобили и автобуси и тези проверки ще продължат до 25 февруари в цялата страна“, съобщи главен инспектор Дамян Владинов.

 

БГНЕС

 

Той уточни, че проверките са иницирани от Главна дирекция „Национална полиция“ и са във връзка пълноправното членство на България в „Роудпол“ и поетите ангажименти за участие в съвместни операции с цел осигуряване на безопасност и сигурност по пътищата на Европа.

 

БГНЕС

 

“Тези полицейски операции с фокус върху товарните автомобили и автобусите се налага да се провеждат, тъй като при настъпването на тежки пътнотранспортни произшествия, когато има участници с товарни автомобили и автобуси, последствията са много по-тежки с много повече жертви и ранени”, обясни главният инспектор, след което уточни, че ще се проверяват показателите, които имат отношение към пътната безопасност.

“Спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици, спазване на времето за почивка от водачите, техническата изправност на автомобила, изрядността на документите, претоварване както и укрепване на товара”, коментира главният инспектор Дамян Владинов.

Той обяви, че данните от проверките ще бъдат обобщени и в рамките на седмица след тяхното приключване. “Най-честите нарушения при водачите са неспазване на скоростните режими, неизползване на обезопасителни колани, нередовност на документите и техническа неизправност на документите”, допълни инспекторът.

 

БГНЕС

Антон Ставрев, директор на дирекция автомобилна инспекция, подчерта и важността от спазване на времето за почивка на водачите. “Ще акцентираме върху проверките на този вид нарушения, разбира се, чрез технически средства”, поясни тойСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

БДЖ увеличават от 7 май средно с 20% цените на билетите заради повечето разходи на дружеството.

Така пътуването с бърз влак до […]

 
Властта

БСП уволни евродепутатите си. Комуникацията между БСП и досегашните й представители в Брюксел  – Елена Йончева, Сергей Станишев, Иво Христов, Петър […]

 
Здраве и красота

Почти няма философия, която да не ни учи, че в центъра на всичко сме самите ние. Всеки сам определя това, което […]

 
Жълто

Певецът Иван Динев-Устата, който от няколко години се изявява и като стендъп комик, остана без виза за САЩ. По този начин […]

 
 

към началото