твоята гледна точка
Общината рекламира Варна на изложение в Щутгарт
Автор Vnews, добавено на 15.01.2024 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Наблюдава се повишен интерес към българското Черноморие, според представителите на изложението от страна на Общината

 Акцент е проектът „Варна – дестинация за четири сезона“, чиято цел е да привлича туристи и извън летните месеци. По проекта Общината спечели финансиране

 Община Варна представя ваканционния си туризъм на едно от най-мащабните туристически изложения в света – СМТ Щутгарт (Германия). Форумът стартира на 13 януари и е с продължителност 9 дни. Очаква се изложението да бъде посетено от около 300 000 посетители.

Основен фокус в представянето на Община Варна е морско-ваканционния туризъм, с възможности за спа и уелнес и културни маршрути. Друг акцент е запознаването на туристите с проекта „Варна – дестинация за четири сезона“, чиято цел е да привлича туристи и извън летните месеци. В него Варна е представена чрез алтернативни пространства за съвременно изкуство и култура, за да стимулира фестивалния и спортния туризъм.

Община Варна е позиционирана на българския информационен щанд, организиран от Министерството на туризма. В съседство са разположени и  самостоятелните щандове на туроператорите Alltоurs flufreizen GmBH и Schauinsland Reisen GmbH, партньори на Общината в Програмата за маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини, която се финансира на Министерство на туризма.

По данни на представителите на Община Варна в изложението, в периода на ранните записвания се наблюдава повишен интерес към българското Черноморие.

Федералната провинция Баден-Вюртемберг, чиято столица е Щутгарт, се отличава с висок жизнен стандарт, ниска безработица и висока покупателна способност, което е добра предпоставка за увеличен брой туристически пътувания зад граница. Наблюдава се тенденция към все по-голямо търсене на устойчиви и алтернативни форми на туризъм.

Водещи теми на изложението са къмпинг и караванинг, туристически дестинации, дейности на открит, голф, уелнес и спа, круизи, посочват от ресорната дирекция по туризъм в общината.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

 Борисов: Изборите 2 в 1 са логичен завършек на тази (не)коалиция

 

 Нямаме червени линии, всичко може да се договори, опитва да върне нещата Атанас Атанасов

 

Какъв е сценарият за България през следващите месеци, след като Мария […]

 

Огледална размяна между Денков и Габриел на всеки 9 месеца с пояснение, че академикът трябва да е външен министър след 6 март

Документът бил […]

 

Цената на тока за бита от 1 юли 2024 г. ще бъде определяна с тарифа на Министерски съвет. Комисията за енергийно […]

 
 

към началото