твоята гледна точка
Няма да променят данъчните оценки на имотите
Автор Vnews, добавено на 09.12.2023 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Да отпадне предложението за актуализация на данъчните оценки на имотите, залегнало в Закона за местните данъци и такси, решиха депутатите от бюджетната комисия, които разгледаха законопроекта на второ четене.

Според предложението при отчетено сумарно изменение с над 10 на сто на индексите за закупуване на нови и съществуващи жилища за двугодишен период, считано от следващата година, базисната данъчна стойност в левове на квадратен метър се актуализира.

На заседанието депутатите от комисията разгледаха на второ четене промените в останалите три от пакета данъчни закони – за местните данъци и такси, за данък върху добавената стойност и за корпоративното подоходно облагане.

Според приетите текстове в Закона за корпоративното подоходно облагане се въвежда корпоративен данък от 15 процента за многонационалните и големите групи национални предприятия.

Гласувано беше и удължаване на ставката от 9 процента ДДС за ресторантьорите и през 2024 г. в промените в Закона за ДДС, пише БТА.

Окончателните текстове на промените в данъчните закони трябва да бъдат приети в пленарната зала. Вчера председателят на парламента Росен Желязков съобщи, че в понеделник и вторник от 13:00 часа ще свика извънредно заседание на парламента, като в понеделник ще предложи разглеждане на държавния бюджет на първо четене, а във вторник – промени в данъчните закони на второ четене.

Комисията по бюджет и финанси ще заседава в понеделник от 9:30 ч. и ще обсъди на второ четене законопроектите за бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024 г., беше съобщено в края на днешното заседание на комисията.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

 Борисов: Изборите 2 в 1 са логичен завършек на тази (не)коалиция

 

 Нямаме червени линии, всичко може да се договори, опитва да върне нещата Атанас Атанасов

 

Какъв е сценарият за България през следващите месеци, след като Мария […]

 

Огледална размяна между Денков и Габриел на всеки 9 месеца с пояснение, че академикът трябва да е външен министър след 6 март

Документът бил […]

 

Цената на тока за бита от 1 юли 2024 г. ще бъде определяна с тарифа на Министерски съвет. Комисията за енергийно […]

 
 

към началото