твоята гледна точка
Обстановката в областта: Затворени пътища, селища без ток и бедствено положение на места
Автор Vnews, добавено на 26.11.2023 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

По последна информация от АПИ, пътят Варна – Добрич е затворен за движение за всички видове превозни средства. Мярката е наложена заради силния снеговалеж и снегонавявания и намалената видимост. Ако се налагаа да пътувате в тази посока – използвайте обходен маршрут през Балчик, съветва пресцентърът на Областна администрация – Варна.

Час по-късно, в 6,30, отново заради усложнената обстановка е бил затворен пътят Суворово – Вълчи дол..

Затворен за движение е пътят Ветрино – Вълчи дол – Суворово.

Началникът на ОПУ – Варна Явор Пасев информира, че обичайно критичният участък в района на Аксаковска панорама /Баир Баши/ е забранен за движение на превозни средства над 3,5 тона. Същото е и ограничението към с. Кичево.

Автомагистрала Хемус е затворена за движение , но ограничението е само за тежкотоварни ПС до 12,5 тона.

Пътят Варна – Девня/ познат още като стария път за София/ до с.Слънчево е затворен за движение на тежкотоварни превозни средства. А пътят от с.Слънчево – до Шумен изцяло е затворен заради усложнената пътна обстановка, информира началника на ОПУ – Варна Явор Пасев.

АПЕЛЪТ НА ОПУ – ВАРНА Е НЕ ПРЕДПРИЕМАЙТЕ ПЪТУВАНЕ, ЗАЩОТО ВИДИМОСТТА ПО ПЪТИЩАТА НА СЕВЕРОИЗТОКА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОГРАНИЧЕНА.

В община Дългопол, където снегът е около 5 см, а по високите места и до 7-8 см, от 5,00 часа тази сутрин са започнали снегопочистване на четвъртокласната пътна мрежа.

Третокласните пътища ( Провадия – Айтос и Дългопол – Старо Оряхово) вече са почистени, а всички пътища на територията на община Дългопол са проходими при зимни условия, информира кметът на общината Георги Георгиев.

Комуникацията между ОПУ – Варна, общините от областта и областния управител е започнала още в 4,30 тази сутрин. Докладва се всяко изменение в обстановката, свързано със състоянието на пътищата, за да се предприемат адекватни мерки и ако е необходима да се наложат ограничения за движението.

          Вече има и населени места в област Варна без електрозахранване.

21 селища от територията на община Вълчи дол са без ток.

От 4,40 часа тази сутрин бурният вятър и снеговалежът са предизвикали прекъсване на електроподаването в Суворово и в Аврен.

От 6,30 тази сутрин без ток са Ветрино и Девня.

Възникнала е авария на 20 киловолтовия захранващ далекопровод към селата Партизани, Лопушна, Медовец и Поляците, съобщава кметът на Дългопол Георги Георгиев. Екип на Енергоразпределение Север вече работи по отстраняването й.

За мокър сняг по четвъртокласните пътища в община Провадия и селища без ток информира кметът на общината Димо Димов.

В община Долни чифлик- снегът е около 5 см, а по високите места на общината достига до около 10 см. Кметът на общината Красимира Анастасова информира, че снегопочистването на четвъртокласната пътна мрежа вече е започнало. Пътищата на територията на община Долни Чифлик са проходими при зимни условия. Има силен вятър. В селата Голица, Гроздьово, Горен чифлик, Венелин, Старо Оряхово няма електрозахранване, подадени са сигнали.

Заради бурният вятър, пристанище Варна е затворено за всички плавателни средства.

В община Варна остава бедственото положение, което не е било отменяно, след урагана Фредерик. 26.11.2023

Кметът на община Вълчи дол обяви току що бедствено положение на територията на община Вълчи дол, където 21 селища вече са без електрозахранване.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

НСИ: Общото външнотърговско салдо е отрицателно за първите 5 месеца на 2024 г.
Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Турция, […]

 
Властта

Шанс за третия мандат има, но ми се струва, че е изключително малък. Много сложно ми се струва. Всичко е надолу. […]

 
Здраве и красота

У нас се пие. Толкова се пие, че ако човек не пие, го питат: “Болен ли си?”. И мъже, и жени […]

 
Жълто

26-годишната певица публикува в профила си в Instagram серия снимки от екскурзията си.

Вижда се, че чаровната звезда е била на почивка […]

 
 

към началото