твоята гледна точка
Кметът зове: Да почистим Варна заедно!
Автор Vnews, добавено на 21.11.2023 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Всички екипи на Община Варна и общинските предприятия, отговорни за почистването на града, са на терен и работят усилено, за да отстранят щетите от ураганното бедствие. Пълното възстановяване на чистотата ще отнеме известно време. Затова призовавам всички граждани, които искат да се включат в почистването на града, да го направят като изчистят около домовете си. С този призив кметът Благомир Коцев се обърна към варненци днес.

По негово искане се организира инициативата „Да почистим Варна заедно“, която ще се проведе на 25 и 26 ноември /събота и неделя /. Общината ще предостави специални прозрачни чували за листна маса, за да може след това тя да се използва за компостиране. Всички граждани, които искат да помогнат, могат да вземат чувалите в един от единайсетте пункта, разположени в сградата на Община Варна, петте районни кметства и петте села.

Умоляват се гражданите да изхвърлят листните отпадъци в чували, а клоните да събират на компактни купчинки. За да се улесни работата на сметопочистващите служители, те могат да се оставят на един метър от контейнерите за боклук.

Машини на сметопочистващата фирма ще съберат чувалите от целия град и ще ги извозват до специалното депо за компостиране в село Въглен.


Междувременно във вторник кметът Коцев награди доброволци
от Държавно горско стопанство – Варна към Североизточно държавно предприятие, участвали в овладяване на бедственото положение на територията на община Варна.

Почетни грамоти и монета получиха инж. Владислав Георгиев – директор на Държавно горско стопанство – Варна и Александър Арамов – председател на УС на Североизточно държавно предприятие . Отличени бяха още инж. Николай Хлаберов, инж. Станимир Джамбазов, Кадир Чауш, Николай Борсуков, Ърфан Ахмед, Милен Стоянов, Драгомир Илиев, Иван Желев, Димитър Димитров, Юсуф Юсуфов, Владко Иванов, Георги Янков, Тодор Тодоров, Емил Петров, Михаил Йорданов, Валентин Георгиев, Неделчо Неделчев, Ангел Колев.  

Вие бяхте особено активни и в бъдеще ще разчитаме на Вас, обърна се кметът Благомир Коцев към доброволците. В лицето на Община Варна и в мое лице имате цялата подкрепа, допълни още той.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Европейската комисия ще забранява непродадени дрехи и обувки да се унищожават. Това предвижда нов регламент за екопроектирането на устойчиви продукти. Той […]

 
Властта

“Всеки ден в моя кабинет идват в началото Кирил Петков, Делян Пеевски, Христо Иванов, Атанасов, Данчо Цонев. Десетки, стотици пъти. Аз […]

 
Здраве и красота

Кивито е първенец сред плодовете по наличие на витамин С, като изпреварва дори цитрусите. В него има не само витамини, но […]

 
Жълто

Дъщеричката ѝ Радикс е почти на 4 години
Съвсем скоро малката Радикс ще навърши 4 години. Камерън Диас, която стана майка на […]

 
 

към началото