твоята гледна точка
КЗК пак спря поръчките за нови влакове
Автор Vnews, добавено на 02.11.2023 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Жалби има за 35 електромотриси, както и за 7 двуетажни, които общо са за 1,5 млрд. лева

За втори път Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спира след жалби поръчки за нови влакове, които общо са за над 2,7 млрд. лв. Блокирани са две от процедурите.

Първия път стопирането беше за обявени поръчки от служебното правителство. След смяната на министрите на транспорта новият – Георги Гвоздейков, прекрати процедурите, за да бъдат преработени, а след това – на 4 септември и на 6 септември, обяви нови.

Обществените поръчки са четири. Първата е за доставка на 20 едноетажни електрически влака тип push-pull за скорост от 200 км/ч с капацитет от минимум 300 седящи места. Прогнозната стойност е над 1,2 млрд. лв. без ДДС.

Втората е за доставка на 35 електрически мотрисни влака с капацитет от минимум 200 седящи места. Прогнозната стойност е 1,1 млрд. лв.

Третата е за 7 двуетажни електрически мотрисни влака с капацитет от минимум 300 седящи места. Оценени са на 410,528 млн. лв.

Четвъртата изисква доставка на 18 електрически маневрени локомотива в две позиции. За тях прогнозната цена е 68,36 млн. лв. Условие при всички търгове е 15 години поддръжка и обучение на персонала.

Обжалвани са поръчките за 35-те електромотрисни влака, както и за 7-те двуетажни, които общо са за 1,5 млрд. лв.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Предстоят много екстремни явления, при това не отделни, а свързани във вериги – обилни валежи, продължителни суши и повече горещи вълни
За селското стопанство се задава опасна последица – топла пролет с наводнения вместо […]

 

Днес от запад валежите ще спират, след обяд и в югоизточните райони. В Източна България, с продължаващото понижение на температурите, дъждът […]

 

Общинските съветници от ГЕРБ и НПО-та ще следят дали кметът на ПП/ДБ ще подпише строителството в горски терен от 70 дка

Разработен […]

 
 
Още от Властта
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото