твоята гледна точка
След „господин олигофрен“ и „ш*бай се отзад“: изхвърлиха Антъни Иванов от плуването за 3 г.
Автор Vnews, добавено на 28.09.2023 година, в категории: Спорт, Коментари (0)

Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) взе единодушно решение за спиране на състезателните права на състезателя на ПСК “Черно море” Варна Антъни Иванов за срок от три години и му налага парична глоба в размер на 2000 лв. Причина за санкцията са серия медийни изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център.

Това обявиха в официално становище по темата от Българската федерация по плувни спортове.

„В продължение на месеци УС на БФПС запази неутралитет по започнатата от Антъни Иванов атака срещу българското плуване, българските плувци, ММС и БОК. Неверните твърдения, обиди и клевети, които Иванов изказва пред българските медии и аудитория, бяха подадени от негова страна и до международни сайтове, ангажирани с отразяването на плувните спортове.
УС на БФПС се запозна с всички предоставени изявления на Антъни Иванов и констатира, че Иванов умишлено цели дискредитиране на ръководството на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели. Ръководният орган на федерацията счита за недопустими и целящи оклеветяване твърденията на състезателя на ПСК “Черно море” Варна, че световният рекордьор на 400 м св. стил за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 г. чрез използването на субстанции, които попадат в забранителния списък на Световната антидопингова агенция. За тези свои твърдения Иванов не предоставя никакви доказателства.
Решението на УС е взето и в съблюдаване на Етичния кодекс на БФПС, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат поведение, съобразено с общоприетите принципи на почтеност, лоялност и отговорност. Същите трябва да уважават правилата, достойнството и ценностите на всеки човек, като недопустимо от състезателите е използването на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клевети, в т. ч. и в средствата за масова информация, социалните мрежи и други комуникационни и информационни технологии“, се казва още в становището на плувната федерация.

Скандалите и словесните войни между ръководството на федерацията и Антъни Иванов ескалираха до крайност седмица по-рано.

На пресконференция по повод уникалните успехи на Петър Мицин, за съжаление, бе изстреляна реплика, която предизвика пореден скандал в българското плуване.

Председателят на федерацията Георги Аврамчев, разбираемо, се наложи да отговаря на въпрос относно атаките на национала Антъни Иванов през тази година.

На 5 юли заради уронване на престижа на централата бе сезирана нейната дисциплинарна комисия.

Иванов получи наказание за 2 г. заради 3 разминавания на местонахождението при внезапни допинг проверки. Санкцията първо бе обжалвана в Спортния арбитражен съд в Лозана, а след потвърждаването ѝ от него в момента с жалба се занимава швейцарски федерален съд.

По различни параграфи Антъни атакува федерацията, а наскоро загатна, че силните резултати на Петър Мицин може да се дължат на употреба на забранени вещества.

“Мицин е преминал 20 допинг проверки и всички са отрицателни. За да се ратифицира световният рекорд за юноши, първо трябва да излезе допинг пробата. Състезателите приемат само витамини. Антъни прекали – говори срещу съотборниците си, срещу бившия си треньор Вакареев. На крива ракета Космосът ѝ пречи”, коментира Аврамчев.

Реакцията на Антъни бе мигновена чрез видео във фейсбук:

„Прочетох, че Аврамчев казал, че без трите момчета, с които бях щафета, нямало да съм влязъл в програмата за финансиране тази година. Аз не съм в нея за тази година, миналата година дойдох на световно първенство, въпреки наказанието, заради тези три момчета, за да направим история. Така че да ми каже, че съм влязъл в програмата за финансиране и без тях нямало да мога да вляза, ами и те без мен нямаше да могат да влязат на финала на тази щафета.

Защо говориш глупости, всеки е зависим от всеки, един да липсва – заминава цялата щафета. Говориш глупости и си проветряваш устата, господин Олигофрен! Разбираш ли? Ти много добре знаеш кой си, много добре знаеш колко си откраднал, много добре знаеш, че носиш часовник за 100 бона, брат. И ми се разхождаш по басейна и ми се правиш на баровец, с откраднати пари, смешно е.

И накрая да ми обясняваш, че съм влязъл във финансиране при положение, че не съм взел една стотинка през цялата 2023 година, въпреки че влязохме на финал на световно. И това вие сте го използвали, за да вземете повече пари. Така че, айде, моля ти се, ш*бай се отзад, брат, защото вече ми омръзна! За мен ти вече не си господин, ти си един олигофрен! Аз ще се върна, ще видим на коя крива ракета кой космос пречи, и дали всъщност ти не си кривата ракета“, изстреля Антъни Иванов към Аврамчев.

Седмица по-късно плувната федерация спря правата му за 3 г.

„Поредното незаконно действие на една компрометирана федерация от апаратчици, които не зачитат свободата на изразяване и правото на защита и си мислят, че са над закона. Никой не е поканил Антъни Иванов да изложи неговата позиция, нито му е дал правото на защита. Решението на УС е нищожен индивидуален административен акт и ще бъде обжалвано по реда на АПК, което автоматично ще спре действието му. Веднага след като АССГ отмени нищожното и незаконно решение на УС на БФПС, Антъни ще заведе дело срещу БФПС за вреди в особено голям размер. Да започват да пестят пари, че ще им трябват“, написа на страницата си във фейсбук адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Юни е месецът, в който дневните температури често минават 30-градусовата бариера. Според климатичните модели, средната месечна температура ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 24 и […]

 

Трябва да подготвим летните дрехи. Сега е само началото на затоплянето. От петък ще се затопли още повече, а до 10-и […]

 

В началото на летния сезон – колко ще ни струва сянката на плажа? Цените ще са по-високи, а според концесионерите причината […]

 
 

към началото