твоята гледна точка
Блатечки в два сериала, Рачков – по „Нова“ и БНТ
Автор: 24 часа, добавено на 28.08.2023 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

Съзвездие от известни актьори в българските сериали тази есен

Още 13 снимачни дни, в които Димитър Рачков е пред камерата от сутрин до мрак, остават до края на “Всичко за сина ми”.

Това е сериалът, който продуцентът Евтим Милошев прави за БНТ (виж каретата долу) и който ще се появи на малкия екран вероятно през пролетта на 2024 година.

Снимките му започнаха преди 2 месеца в центъра на София, но задължително трябва да свършат до 10 септември, когато в ефира на Нова тв се завръща “С Рачков всичко е възможно”. Забавното предаване е на живо всяка седмица и всички други ангажименти на най-търсения комедиен актьор трябва да отпаднат.

“Всичко за сина ми” е само един от поредицата български сериали, които предстои да завладеят ефира. В тях досега сякаш никога не е имало такова голямо съзвездие от таланти. И тъй като има продуценти и режисьори, които обичат да работят с едни и същи имена, някои от добрите ни артисти ще изгреят в различни продукции.

Така се случва например с Асен Блатечки. “Клетката”, в който той е в главната роля, тръгва по Нова тв на 30 септември. Актьорът обаче е сред новите лица и в състава на дълго чаканото продължение на “Дяволското гърло”.

Там е и Рая Пеева, която се включва с важна роля и във “Всичко за сина ми”. И двата сериала впрочем са на Евтим Милошев, но ще са по различни телевизии.

Филмовите поредици обикновено са доста примамливи за актьорите, тъй като получават добро заплащане, но понякога сериалите свършват по-бързо от очакваното, ако не са достатъчно гледани. Затова и артистите, обичани от камерата, не скъсват напълно с театъра. Още повече че много от тях го обичат искрено. Така Рая Пеева продължава да играе в Младежкия театър, а Владо Карамазов, който пак ще е в главната роля в “Дяволското гърло”, от тази есен се върна на щат в авторитетната трупа на Народния.

Две са ролите и на младия и много талантлив Павел Иванов.И той влиза в “Дяволското гърло”, но след това ще се превъплъти в може би най-важната роля в кариерата си – като легендата Гунди. Игралният филм за великия български футболист се очаква догодина. А заради тази роля големият Стефан Данаилов съветвал навремето Павел Иванов да не хаби прекалено лицето си по различни сцени и да не разпилява таланта си. По този начин му предричал наистина звездна кариера.

Павел Иванов, който ще бъде Гунди, е кметът в “Дяволското гърло 2”

В стар християнски храм в подножието на Патриаршията във Велико Търново, в който не е стъпвал човешки крак от 20 години, ще завърши историята във втория сезон на “Дяволското гърло”. Това вероятно е най-чаканият сериал от 4 години насам след излъчването на първата продукция от 12 епизода.

Историята отново е криминална мистерия, но този път се разиграва във Велико Търново. Главните герои са същите – агент Мия Язова (Теодора Духовникова) и полицай Филип Чанов (Владимир Карамазов), разследвали необяснимите смъртни случаи в Смолян в първия сезон. На финала му двамата се разделят, но сега имат сериозна причина отново да се съберат в Търново.

“Учредявам агенция “Сигурност” и вашата длъжностна характеристика се състои от едно изречение. Ако искате, си го запишете някъде: “Не спите, не ядете и не се къпете, докато не заловите този психопат!”.

Това разпорежда кметът на Велико Търново на разследващия тандем. Двамата преследват сериен убиец психопат във филма, наречен “Есента на демона”.

В ролята на кмета влиза Павел Иванов, известен от сериала “Татковци”. Той е и актьорът, който със сигурност ще бъде гледан догодина на голям екран в ролята си на Гунди в игралния филм за легендата.

Останалите герои също са съвсем нови за сериала и в тях се превъплъщават Асен Блатечки, Димо Алексиев, Рая Пеева, Христина Апостолова, Мариян Вълев, който прави страхотен персонаж. “Дяволското гърло” ще тръгне скоро по Нова тв.

 

 

 

 

 

Уж тъжна история става за смях във “Всичко за сина ми”

Димитър Рачков с готварска престилка – така изглежда един от най-обичаните комедийни актьори в сцена от сериала “Всичко за сина ми”.

Поредицата се снима и в момента за БНТ, а в нея героят на Рачков не е нищо по-различно от него самия – също е комедиен актьор.

Но с тъжна съдба – отглежда сам сина си, останал на годинка без майка си, а таткото създава у него култ към образа на починалата си жена. Тя е била най-хубавата и най-добрата, разказва мъжът на сина си.

Годините минават, мъжът се е посветил на детето си, то вече е на 11, когато един ден неочаквано на вратата на дома им се появява майката. Всъщност тя е напуснала семейството си и е заминала за Италия, където заживява с богат мъж без брак. След неговата смърт наследниците му я гонят и тя се връща при мъжа си в България. Той обаче е бил толкова наранен при нейното бягство, че измисля цялата история за смъртта ѝ.

Оттук обаче започват забавните истории на семейството, които ще бъдат показани в новия комедийно-драматичен сериал.

Сам по себе си той е достатъчно интересен и с екипа, който го прави. Продуцент е Евтим Милошев, а жена му – Христина Апостолова, е автор на сценария и в главната роля на съпругата на Рачков. Впрочем Христина е първата жена на Рачков в живота и двамата имат син Димитър. А детето ѝ с Евтим – Петър, играе неин син и в новия сериал.

“Всичко за сина ми” е в постпродукционен период и ще бъде излъчен по БНТ догодина.

 

 

Ден след сватбата си Радина Боршош влезе в кухня, за да снима “Алея на славата”

Буквално на следващия ден след сватбата си на 24 юни младата и талантлива Радина Боршош отиде на снимките на “Алея на славата” – новия кулинарен сериал на Нова тв, който тръгва на 26 септември в 20,00 ч.

Сред нагорещените кухни на няколко ресторанта двама млади и амбициозни готвачи – Али (Радина Боршош) и Милен (Мак Маринов), се борят за любовта си и мечтата да бъдат сред най-добрите готвачи не само в България.

Далеч от сладникавите истории, сериалът показва възможните компромиси, поколенческите различия, конкуренцията, тайните на подземния свят, приятелството и предателството, които пресичат пътищата на всички герои в сериала. В ролите влизат Деян Донков, Ирини Жамбонас, Маргита Гошева, Свежен Младенов, Цветан Алексиев, Радина Кърджилова, Борислав Чучков, Мария Сотирова, Стефани Ивайло, Константин Еленков, Йордан Ръсин, Ясен Атанасов.

Продуцент на “Алея на славата” е Светлин Нейнски (“С река на сърцето”), режисьор е Виктор Чучков, а главен сценарист е Борислав Захариев (“В сърцето на машината”).

Криминална драма, която за първи път ще покаже кинематографично действителността в затвора – такава е заявката на новия български сериал “Клетката”, чиято премиера е на 30 септември в 21,00 ч по Нова тв.

“Това е един от редките случаи, в които играя положителен герой”, казва Асен Блатечки за ролята си на психолога Димитър Пелев, който работи като инспектор социални дейности и възпитателна работа в затвора. Сериалът разказва драматичната съдба на смела майка (Гергана Данданова), изправена пред тежка и опасна морална дилема в опит да спаси детето си. Героинята ѝ Ина Арнаудова е силна жена, но най-смисленото нещо в живота ѝ е майчинството. Още в първия епизод ужасяващ инцидент преобръща живота на главните герои, а в сюжета са преплетени и доста важни обществени проблеми.

В другите две основни роли влизат Мартин Димитров и Жаклин Дочева. Участват още Явор Ралинов, Маргарита Лъчезарова, Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Юлиян Малинов, Иван Горанов, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева и други.

Продуцент и автор на идеята е Краси Ванков, режисьори са Любомир Печев и Атанас Бончев-Наката. Сценаристи са Александър Чобанов, Нина Кисимова, Диляна Крайнева, Пламена Велковски, Георги Иванов и Николина Любенова. Оператори са Георги Гвоздев и Николай Стефанов, а композитор на саундтрака с музиката към поредицата е Марио Балтаджиев.

 

 

 

 

 

 

Лилия Маравиля и Мая Бежанска – новите лица във “Вина 2”

Филип (Владимир Зомбори) пристига за кратко в България, упълномощен от майка си да продаде винарната на покойния ѝ брат. Виждайки обаче лозята, хората, а и умната, но своенравна еноложка на избата Елина (Елена Телбис), той остава, за да възроди винарната, която е пред фалит.

С тази история тръгва първият сезон на сериала “Вина” по БНТ, а успехът му сред зрителите става причина да започнат снимките и на продължението. Те отново са в с. Хърсово до Мелник.

Този път в сюжета влизат и героините на Лилия Маравиля и Мая Бежанска, които също минават кратък курс по винарство, за да изградят образите си. Досущ като останалите актьори, научили тайните на производството на вино – Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро, Кристина Верославова, Силвия Лулчева, Климентина Фърцова, Димитър Селенски и др.

Сериалът е по идея на Симон Еди Шварц, режисьор и креативен продуцент е Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова.

 

Героите от All Inclusive 5 на ваканция в село Баня

“Животът е като един All Inclusive, всичко ти е включено – и хубавото, и лошото.”

С този девиз продължава и най-новият, пети сезон на ситкома All Inclusive.

Този път обаче приятелските семейства Чобанови и Сиромашки няма да са на морето, а в село Баня, разположено между три планини: Пирин, Рила и Родопите. В синхрон с мястото героите също се намират между своите три планини – приятелите, семейството и любовта. Почивката ги въвлича в щури приключения и ги сблъсква с изненадващи събития. Появяват се и нови персонажи – сериозни опоненти от миналото.

В главните роли са Ненчо Балабанов (Христо Чобанов), Елена Атанасова (Марияна Чобанова), Любен Кънев (Пламен Сиромашки) и София Маринкова (Елена Сиромашка). Продуцент е Краси Ванков, а главен сценарист – Иван Ангелов.

Петият сезон ще се излъчва по Нова тв от 30 септември в 20,00 ч.

 

 

 

 

Влади Въргала с по-голяма роля в третия сезон на “Съни бийч”

Може ли да решиш накъде ще поеме животът ти, ако си сезонен работник в Слънчев бряг? Този въпрос е достатъчен, за да създаде куп забавни и автентични ситуации, а от тях да се роди цяла поредица смешни филмови серии. По същия начин – с историята на четирима приятели, работещи в прочутия курорт, продължава и сюжетът в третия сезон на “Съни бийч”. Те са млади, умни, находчиви и много различни. Свързва ги приятелство, основано на взаимно доверие, честност и откритост. Но житейският път, личните им истории и амбиции ги отвеждат в центъра на купона в Слънчев бряг, където не само работят и се забавляват, но трябва да решат какво ще правят с живота си.

Бойко Кръстанов, Иво Аръков, Явор Бахаров, Евелин Костова, Боряна Братоева, Лидия Инджова, Виттория Николова и Даниел Пеев са сред младите актьори, които вече са достатъчно разпознаваеми и заради сериала. Към тях в новия сезон ще се присъединят известни лица, имали досега епизодични роли. Сред тях е Влади Въргала, появил се като мъж на Аня Пенчева, но сега образът му предстои да се разгърне.

Режисьор е Димитър Димитров, изпълнителни продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов с компанията си “Междинна станция”. Третият сезон ще се снима от септември до ноември и ще бъде излъчен догодина по Би Ти Ви.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обед на отделни места в Североизточна България и Дунавската равнина ще се развие купеста облачност и там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, възможни […]

 

Времето днес ще бъде слънчево, след обед над източните райони и Дунавската равнина с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в […]

 

Испания е новият европейски шампион по футбол! Тимът на Де ла Фуенте не бе слаган в големите сметки, но триумфира! Победа […]

 
 

към началото