твоята гледна точка
Казуса с акциите на Община Варна в Пловдивския панаир влиза в парламента
Автор Vnews, добавено на 07.06.2023 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Парламентът да обсъди проект на решение за възлагане на министъра на икономиката и индустрията да предприеме всички необходими действия пред „Централен депозитар“ АД по вписването на безналичните акции от Община Варна в полза на държавата от капитала на „Международен панаир Пловдив“, предвижда проектопрограмата на Народното събрание (НС) за тази седмица.

Проектът на дневен ред е публикуван на сайта на законодателната институция.

Точката за Пловдивския панаир е включена в проекта на програма по предложение на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“. Утре е първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се разглеждат по същество.

От ПГ на „Възраждане“ са предложили депутатите да обсъдят проект на решение за прекратяване на споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната. От ДПС искат депутатите да разгледат на първо четене изменения в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, а от „БСП за България“ – на първо четене изменения в Кодекса на труда.

Повдигат обвинения на кмета на Варна Иван Портних

В проектопрограмата на парламента е и проекторешение за промяна в състава на Комисията по конституционни въпроси, внесено от председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ. Включено е и проекторешение, предложено от служебния кабинет, за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, за извършване на разходи и за предоставяне на трансфери.

В проектопрограмата за седмицата е първото четене на изменения в Закона за чужденците в Република България, в Търговския закон, в Закона за управление на етажната собственост, както и в Закона за пазарите на финансови инструменти. Предвижда се депутатите да обсъдят и законопроекта за ратификация на международен договор (LOA) BU-D-QAH „За изграждане на системи за сигурност на помещенията за съхранение на класифицирано оборудване и въоръжение с класификация „US Secret” за самолети F-16 Block 70“ по програмата FMS на САЩ. В седмичната проектопрограма е и ратификация на актовете на ХХVІІ конгрес на Всемирния пощенски съюз.

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене и изменения в Кодекса за социално осигуряване и в Закона за насърчаване на заетостта. В петък не е предвиден редовен парламентарен контрол. / ДарикСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Днес над източната половина от страната ще е предимно слънчево. На запад облачността ще е значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно.

Ще духа умерен, временно силен […]

 

България ще впише 1 януари 2025 година като целева дата за приемане на еврото в официален документ, става ясно от публикувания […]

 

Днес над западната половина на страната, под влияние на приближаващ студен фронт, атмосферата ще е по-нестабилна. Над Западна България ще се […]

 
 

към началото