твоята гледна точка
В ДКЦ 5 можете да получите точна оценка за лечение на затлъстяване
Автор Vnews, добавено на 29.05.2023 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

 Екипът на „Диагностично-консултативен център V Варна – Света Екатерина“ ЕООД  разполага с уникална система за детайлизирана оценка и контрол на телесния състав на организма – TANITA InnerScan. Японският професионален уред изчислява тегло, общи мазнини в тялото, ниво на вода, мускулна маса, индекс на тялото, базов метаболизъм, метаболитна възраст, костна маса, вътрешни мазнини, сегментен анализ на крайници и торст.

TANITA се използва за определяне на здравния риск, както и проследяването му във времето. Изследването е подходящо при спортуващи и хора, започнали хранителен режим – както изходно, така и за отчитане на постигнатите резултати. Препоръчва се и при различни хронични заболявания, където контролът на телесните мазнини и телесен състав е от решаващо значение за оценка, лечение и  контрол на състоянието.

Посредством апарата за изследване, се дават редица добавени стойности в резултатите, което осигурява много по-голяма точност при избора на терапия от специалистите. Освен масата на телесните мазнини, процента на мазнините в тялото (PFB), апаратът показва още:

  • BMI – боди мас индекс;
  • Телесни мазнини (BF);
  • Tелесна вода (TBW);
  • Мускулна маса;
  • Оценка на физическо ниво;
  • Костна маса;
  • Базален метаболизъм (BMR);
  • Висцерални мазнини (VFL);
  • Сегментен Анализ на мускулна маса и на мазнини;

Измерването отчита съпротивлението /т.нар. импеданс/, което оказват различните тъкани на преминаващ през тялото слаб ток. Показанията на импеданса се въвеждат в медицински проучени математически формули, за да се изчисли телесният състав. Измерването отнема средно около 15 секунди и е напълно безопасно, не причинява дискомфорт за изследвания човек. Противопоказано е единствено при пациенти с пейсмейкър, обяснява управителят на „Диагностично-консултативен център V Варна – Света Екатерина“ ЕООД  доц. Галинка Павлова.

Измерването на телесния състав е важна стъпка преди предписване на лечение на наднормено или поднормено тегло. Подробната информация е изключително важна за специалистите ендокринолози, които трябва да определят състоянието на организма на пациента и да назначат схема за неговото лечение. От нея се възползват все повече и педиатрите, които консултират деца с проблеми със затлъстяването или с тегло под определените норми. Затова екипът на „Диагностично-консултативен център V Варна – Света Екатерина“ ЕООД насърчава нуждаещите се за ранно и пълноценно изследване.

Изследването не се покрива от Здравна каса. Цената е 25 лв. Във връзка с предстоящия празник на детето – 1 юни, ръководството на общинския медицински център планира целева програма за безплатни тестове, която ще бъде обявена до дни.

В случай, че се нуждаете от подобно изследване и консултация, може да запишете час на следните тел. 052 650568, 052651525 и 0884 442916.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Глобалният икономически растеж се стабилизира след глобалните сътресения, сочи най-новият доклад на Световната банка.

Подобрение в глобалните перспективи се дължи най-вече на растежа за Съединените щати: сега се предполага, че БВП на […]

 

След топлия понеделник във вторник, 11 юни, е обявен жълт код за горещо време.

При екстремно високи температури от първа степен метеоролозите предупреждават […]

 

Изненадващо за социолозите, но не и за варненци, 7 партии влизат в следващото Народно събрание, сочат официалните данни от преброяването на […]

 
 

към началото