твоята гледна точка
Център за сътрудничество помага на бизнеса да намери млади хора за работа
Автор Vnews, добавено на 12.05.2023 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Как фирмите могат да намерят млади хора за работа, а младите да се мотивират да не бягат от родните си места в търсене на добре платена работа. С намирането на успешните решения на тези предизвикателства се заема новият Център за сътрудничество, който започва да работи във Вълчи дол. Той се финансира по Проект „Иновативно сътрудничество в полза на развитието на бизнеса и заетостта в община Вълчи дол“ и по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. по процедура Малка Грантова Схема „Създаване на работни места“, BGLD-1.007.

“Най-голямото удовлетворение за нас ще е, ако успеем да съберем бизнеса с най-подходящите млади хора за работните позиции, за които търсят квалифицирани кадри. Това е верният ход, който ще спре обезлюдяването на малките населени места и ще даде шанс на младите да имат шанс да реализация, без да са принудени да са далече от семействата и любимите си хора”. Това обяви при представянето на Центъра ръководителят на проекта Кристияна Казанджиева.

Интерес към откриването проявиха както директори на професионални училища не само от община Вълчи дол, но и от Провадия и Девня, както и и представители на местната администрация и Общинския съвет, служители от Бюрото по труда и инвеститори от района.

Още на старта на проекта компанията, заявила интерес към изграждане н ветропарк в района обяви готовност да съдейства за обучението, включително със стипендиантска програма, на между 30 и 50 млади хора от района за различни, добре платени работни позиции.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Поне 5 нови имена в редактирания списък на акад. Денков

 

3 часа се оказаха достатъчни слънцето да изгрее отново над правителството с премиери Николай Денков и Мария Габриел. Ден след като бившата еврокомисарка […]

 

Може да се стигне до извода, че бившият министър-председател (Бойко Борисов) е предоставил на трети лица придобити в резултат на извършено […]

 

Радев даде мандата с предупреждение, че вече е дискредитиран и е по-добре Денков сам да се откаже
Само Народното събрание […]

 
 

към началото