твоята гледна точка
Редовно хранене с пържени храни = депресия и тревожност
Автор Vnews, добавено на 06.05.2023 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Специалисти по храненето от университета на Чжъцзян, Китай, откриха връзка между редовната консумация на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия, съобщи електронното издание „МедикълЕкспрес“.

Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието „Протоколи на Националната академия на науките“ в САЩ.

Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.

Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

Hot News

В неделя ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. На много места ще превали дъжд. В Родопите и източните райони, където валежите ще бъдат и […]

 

Телевизия Ал-Арабия съобщи, че при израелски удар в Бейрут е бил убит Хашем Сафиедин – братовчед на досегашния лидер на ливанското […]

 

120 дни ще продължи работата по обекта, входът към Варна от автомагистрала „Хемус“ ще бъде затворен частично

От 8 октомври започва работата […]

 
 

към началото