твоята гледна точка
Редовно хранене с пържени храни = депресия и тревожност
Автор Vnews, добавено на 06.05.2023 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Специалисти по храненето от университета на Чжъцзян, Китай, откриха връзка между редовната консумация на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия, съобщи електронното издание „МедикълЕкспрес“.

Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието „Протоколи на Националната академия на науките“ в САЩ.

Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.

Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

Hot News

Поне 5 нови имена в редактирания списък на акад. Денков

 

3 часа се оказаха достатъчни слънцето да изгрее отново над правителството с премиери Николай Денков и Мария Габриел. Ден след като бившата еврокомисарка […]

 

Може да се стигне до извода, че бившият министър-председател (Бойко Борисов) е предоставил на трети лица придобити в резултат на извършено […]

 

Радев даде мандата с предупреждение, че вече е дискредитиран и е по-добре Денков сам да се откаже
Само Народното събрание […]

 
 
Още от Здраве и красота
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото