твоята гледна точка
Редовно хранене с пържени храни = депресия и тревожност
Автор Vnews, добавено на 06.05.2023 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Специалисти по храненето от университета на Чжъцзян, Китай, откриха връзка между редовната консумация на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия, съобщи електронното издание „МедикълЕкспрес“.

Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието „Протоколи на Националната академия на науките“ в САЩ.

Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.

Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

Hot News

Премиерът Денков във Виена на 4 октомври, за да убеди австрийците

Втори опит да влезе в Шенген ще направи през декември България. Той идва точно година след като Австрия и Нидерландия блокираха членството ни заедно с това […]

 

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) започна да разглежда “безпрецедентно” дело в сряда, заведено от шестима младежи срещу 32 европейски […]

 

Днес облачността ще бъде разкъсана, над планинските райони предимно значителна, почти без валежи. В сутрешните часове на места в Източна България […]

 
 

към началото