твоята гледна точка
ЕК задължава: Производителите на перални и телевизори да осигуряват и ремонта им
Автор Vnews, добавено на 22.03.2023 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Европейската комисия задължава производителите на перални и телевизори да осигуряват и ремонта им.

Това предвижда ново  предложение за общи правила за насърчаване на ремонта на стоки. Тяхната цел е икономии за потребителите и постигане на целите на Зелената сделка.

Предстои такива правила скоро да важат и за прахосмукачки, таблети и смартфони.

Според Брюксел въвеждането им ще улесни потребителите и те ще имат достатъчно стимули да ремонтират уредите вкъщи, вместо да ги заменят с нови, щом някой се развали. Хората щели да бъдат спокойни, че при евентуална повреда на техниката, която е извън гаранция, ще бъде ремонтирана от производителя, вместо да търсят майстори и сервизи.

По този начин ще се ограничи изхвърлянето на отпадъци и ще бъдат постигнати целите в областта на климата и околната среда съгласно Европейския зелен пакт.

От Брюксел смятат още, че предложенията ще доведат до по-голямо търсене, което пък ще активира ремонтния сектор и ще насърчи производителите да развиват по-устойчиви бизнес модели.

Други приети промени слагат край на заблуждаващите твърдения за еколосъобразност на стоките. Потребителите ще бъдат по-информирани кога нещо се продава като еко и дали наистина е такова.

Предприятията също ще имат полза, тъй като онези от тях, които полагат реални усилия за подобряване на устойчивостта на своите продукти, ще бъдат по-лесно  разпознавани и ще увеличат продажбите си.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

На 26.04.2023 г. на територията на село Ветрино се проведе среща – представяне на книга, в която участваха френските граждани Сиу […]

 
Властта

Заседанието ще е на 13 юни в Страсбург

Две седмици, след като поиска имунитета на Бойко Борисов и докато е в процедура […]

 
Здраве и красота

42-годишната англичанка Сара Линдзи е фитнес инструктор мечта. Не само защото има тяло, което може да вдъхнови и най-ленивия човек да […]

 
Жълто

Ал Пачино скоро ще стане официално баща на четири деца!

82-годишният актьор и приятелката му Нур Алфала очакват бебе, потвърди представител на […]

 
 

към началото