твоята гледна точка
С европари: Правят Център за изкуство и занаяти във Вълчи дол
Автор: Пресцентър ОИЦ, добавено на 21.03.2023 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Център за изкуство и занаяти ще бъде създаден с европейски средства в град Вълчи дол, съобщават от Областния информационен център-Варна. Строително-монтажните работи ще бъдат извършени по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез Местна инициативна група „Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия“. Общата стойност на инвестицията е 60 423, 90 лв. Бенефициент е Община Вълчи дол.

По проекта ще бъде създаден и обзаведен център за изкуство и занаяти на централно място в гр. Вълчи дол. Ще бъдат изградени осем свързани помежду си помещения за самостоятелни павилиони в битов стил. Дейностите включват още интериорно обзавеждане и външно оборудване – пикник маси с пейки, както и полагане на каменна настилка и обособяване на зелени площи. Ще бъде осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Чрез изпълнението на проекта значително ще се подобри обликът на общината и ще се стимулира развитието на туризма. Като последващ ефект се очаква намаляване на безработицата и предотвратяване обезлюдяването на малките населени места чрез стимулиране интереса на населението към местната култура и фолклор.

Старт на изпълнението на проекта, което ще продължи до 27.01.2025 г., бе даден с церемония по първа копка, в която се включиха представители на Държавен фонд „Земеделие“, Областен информационен център-Варна, МИГ „Възход“, кметът на Община Вълчи дол Георги Тронков и други.

 

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Общите събрания на ВКС и ВАС нямат свой човек в комисията в новия законопроект на партията на Бойко Борисов

Проект за изцяло нова антикорупционна комисия, която да работи със 7-годишен мандат, колкото […]

 

Санкции очакват страната ни, ако откаже да приложи Истанбулската конвенция. Това предупредиха от Европейския парламент. Документът беше приет от съюза на […]

 

В 11,00 часа в понеделник ПП-ДБ връщат изпълнен втория мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев. От прессекретариата на […]

 
 

към началото