твоята гледна точка
Търсите изгодни кредити – ето как да намерите такива
Автор Vnews, добавено на 21.03.2023 година, в категории: Вести, Коментари (0)

На пазара на бързите заеми има наистина голяма конкуренция. Понеже през последните години икономиката в страната ни е доста нестабилна на много от потребителите им се налага да прибягват до бързите кредити често. Поради тази причина всяка година се появяват нови фирми за бързи кредити. На кои от фирмите можем да имаме доверие? Ето как да си отговорите на този въпрос. Ако сте ползвали услугите на компания предлагаща бързи кредити и сте останали недоволни от услугата, но отново имате нужда от кредит сигурно се питате как да вземете правилно решение този път. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат в избора ви на подходящ кредитор.

  1. Прегледайте сайтове за сравнение

Поради огромната конкуренция на пазара на стоки и услуги, през последните години нашумяха и сайтовете за сравнение. Тяхната цел е да помогнат на потребителите да сравнят едни и същи продукти продавани от различни фирми или пък да сравнят различни продукти/услуги със сродни характеристики. Ако искате да откриете нови фирми за бързи кредити можете да потърсите такъв вид сайтове. Сравняването на оферти може да ви помогне да видите разликите при различните небанкови институции. Обърнете внимание на предлаганите продукти, големината на отпусканите суми, ГЛП и ГПР и допълнителните изисквания. Тези параметри са ключови при търсенето на изгоден кредитен продукт.

  1. Какви са отзивите на другите потребители?

В дигиталното пространство можете да откриете толкова много ценна информация. Ако искате да разберете какво мислят другите за конкретен продукт или услуга, а нямате близки, които знаете, че са я използвали, проверете какви са мненията в интернет. Често тези отзиви могат да бъдат противоречиви, но в повечето случаи ви дават важни детайли относно желаната от вас стока или услуга. Можете да видите и какви са оставените рейтинги в Google. Те са специално разработени, за да помогнат на клиентите да получат допълнителна информация.

  1. Проучете добре различните кредитори

На сайтовете на различните кредитни компании ще намерите подробна информация относно предлаганите кредитни продукти, както и промоционалните предложения. Ако на сайта им има кредитен калкулатор, с който можете да пресметнете срок и сума по кредита, достъпни общи условия, документ за регистрация в БНБ и представителен пример, значи кредитора иска да ви предостави прозрачна информация. Разгледайте детайлно сайта и вижте дали по желания от вас заем ще има и допълнителни такси. Част от кредитните компании са описали тези такси на началната си страница с дребен шрифт. По тази причина ви съветваме да разгледате подробно информацията, която е налична на сайта. Част от кредиторите пък публикуват най-актуална информация в социалните си мрежи. Можете да разгледате страниците на компаниите предоставящи пари на заем, за да не изпуснете някоя интересна оферта. Например често се предлага така наречения първи безлихвен кредит до заплата. Колкото повече се задълбавате, толкова повече ценна информация ще имате. Понякога ни трябват спешно пари и нямаме време да проучваме всичко, но дори в тези случаи е нужно да си направим поне бърза справка по темата.

Нов кредитор или такъв с дългогодишен опит?

Когато една фирма е дълги години на пазара, това кара потребителите да имат по-силно доверие в нея. Означава ли обаче, че ако компанията е нова не е удачно да и се доверявате? Новите кредитори не са непременно некоректни или измамници. Повечето нови компании за бързи кредити опитват да си създадат добра репутация и да привлекат нови клиенти. За това е доста вероятно една нова кредитна институция да предоставя дори по-изгодни условия, за да е по-конкурентоспособна. Такива финансови компании също предлагат доста интересни промоционални оферти и създават интересни томболи за клиентите си. Независимо дали един кредитор е нов на пазара или не, винаги четете договорите, които подписвате и ако имате въпроси ги задавайте към кредитния си експерт. Така шанса да останете разочаровани от дадена компания е минимален.

Освен подходящ кредитор е важно и да изберете подходящ кредитен продукт. Има различни видове заеми предназначени за различни нужди. Потърсете точния за вас. Друго, което е съществено при ползването на кредитни услуги е да имате добра кредитна история. Колкото по-редовно плащате заемите си ( независимо дали те са стокови, бързи, банкови или пък ипотечни), толкова по-добри оферти ще ви бъдат предлагани в бъдеще. Навременното погасяване носи позитиви и ви спестява куп неприятности. В случай, че имате проблем с погасяването на вноските си ви съветваме да се обърнете към компанията кредитор. Тя може да ви предложи вариант, който да ви спести натрупването на лоша кредитна история. Най-често кредиторите предлагат допълнителни услуги, с които да промените погасителния план или пък ви предлагат да рефинансирате задължението.

Кога да не вземате пари на заем от финансова компания?

Когато не знаете дали скоро ще получите приходи, по-добре не кандидатствайте за заем. Също така не е разумно да вземате кредити, за да ги давате като заем на друго лице, за да ги похарчите на хазартни игри или пък да си купувате стоки, които не са от първа необходимост. Да вземете кредит може да е правилно решение само когато е обмислено.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Юни е месецът, в който дневните температури често минават 30-градусовата бариера. Според климатичните модели, средната месечна температура ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 24 и […]

 

Трябва да подготвим летните дрехи. Сега е само началото на затоплянето. От петък ще се затопли още повече, а до 10-и […]

 

В началото на летния сезон – колко ще ни струва сянката на плажа? Цените ще са по-високи, а според концесионерите причината […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото