твоята гледна точка
Започват последните работни дни на 48-ото Народно събрание
Автор Vnews, добавено на 25.01.2023 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Депутатите да обсъдят на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, предвижда седмичната проектопрограмата, публикувана на интернет страницата на парламента.

В проектопрограмата е и второ гласуване на промени в Закона за медиацията, както и в Гражданския процесуален кодекс. Очаква се народните представители да обсъдят на първо четене Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на България.

Проектопрограмата включва и проект на решение за даване на съгласие за увеличаване на акционерното участие на България в капитала на Черноморската банка за търговия и развитие. Народните представители се очаква да разгледат на първо четене Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за управление на етажната собственост.
В проектопрограмата е също така първо гласуване на промени в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, както и в Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

За четвъртък е предвидено първо четене на пет законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. Очаква се народните представители да обсъдят на второ четене промени в Закона за горите. В проектопрограмата е първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование.

Очаква се депутатите да обсъдят проект на решение за обявяване на акт на геноцид на Холодомора в Украйна 1932-1933 г. и другите републики на бившия Съветски съюз с вносители Стоян Михалев и група народни представители, и проект на решение за обявяване на Големия глад – Гладомор в Украйна през 1932-1933 г. за геноцид, внесен от Екатерина Захариева и група народни представители.

Проектопрограмата предвижда първо гласуване на Законопроект за несъстоятелност на физическите лица и на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за електронното управление.

В проектопрограмата за петък е законопроект за изменение и допълнение на Закона за ратифициране на Протокола за предварително изпълнение на Споразумението относно Единния патентен съд. Предвижда се депутатите да обсъдят на второ четене промени в Закона за пътищата. Проектопрограмата включва второ гласуване на Законопроект за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения.

Очаква се народните представители да гласуват на първо четене промени в Закона за достъп до обществена информация. В проектопрограмата е и Национална стратегия за младежта 2021-2030 г. и проект на решение.

Парламентът да изслуша служебния министър на външните работи Николай Милков във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония, предвижда още проектопрограмата.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Тази сутрин ще бъде ветровито с показания на термометрите в сутрешните часове от плюс 4 до минус 1 градуса, в Добруджа – до 4-6. Предиобед облачността ще бъде значителна с валежи […]

 

Следващата седмица ни очакват много ниски температури. Ще наблюдаваме т.нар. ледени дни, в които максималната температура няма да надхвърли нула градуса. […]

 

ДАНС е сезирала прокуратурата за „Джемкорп“. Това съобщи във Фейсбук профила си депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова.

„САЩ санкционираха с „Магнитски“ един […]

 
 

към началото