твоята гледна точка
От 16.01 няма да работи офисът на общината на пл. „Мусала“
Автор Vnews, добавено на 11.01.2023 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Считано от 16.01.2023 г. се преустановява обслужването на граждани в офиса на дирекция „Местни данъци“ на площад „Мусала“ във Варна. Причината е необходимост от извършване на неотложни ремонтни дейности.

От същата дата административното обслужване на граждани (прием на документи и плащания на задължения) ще се извършва в Информационния център в сградата на Община Варна на бул. “Осми Приморски Полк“ №43, ет.1, гише № 34, посочват от дирекцията.

Дирекция „Местни данъци“ към Община Варна информира, че във връзка с решение на Общински съвет – Варна за актуализация на размера на такса битови отпадъци, в случаите когато същата се определя в зависимост от вида и броя на декларираните към 30-ти ноември на предходната година съдове за битови отпадъци, размерът на таксата се променя на 83.50 лева за 1 куб. метър некомпактирани битови отпадъци.

Общинският съвет взе решение още, че лицата, които в срок до 30-ти ноември 2022 г. са подали декларации по чл.19 от Наредбата за определяне на таксата за битови отпадъци според количеството за 2023 г., в срок до 31.01.2023 г. могат еднократно да подадат коригираща декларация относно вида и броя на необходимите съдове, които ще ползват и периода, в който ще се осъществява дейността, както и/или да оттеглят подадените през 2022 г. в срока по чл.19, ал.2 от Наредбата декларации.

Коригиращи декларации и заявления за оттегляне, подадени след 31.01.2023 г., няма да пораждат правни последици.

Декларации и заявления могат да се подават:

– В дирекция „Местни данъци“, находяща се на бул. ”Сливница” No 191 (сградата на Изчислителен център), с работно време с граждани: 09.00 – 17.30 ч.;

–  С лицензиран пощенски оператор;

– Електронно, чрез системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

ОПрез 2021 г. с вече взето решение за промяна на текущото си местоживеене в страната са 2,4 на сто от хората на възраст 15 – 74 години, а 2,9 на сто […]

 

Децата не са наваксали пропуските в обучението си след пандемията от COVID-19, съобщи АФП, позовавайки се на научно изследване, публикувано в […]

 

Днес облачността ще е разкъсана, но още вечерта от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от […]

 
 

към началото