твоята гледна точка
3037 първокласници тръгват на училище във Варна
Автор: Пресцентър Община Варна, добавено на 13.09.2022 година, в категории: Вести, Коментари (0)

3037 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на 15-ти септември за новата учебна 2022/2023 година. Те ще се обучават в сформираните 138 паралелки в общо 43 училища, от които 37 общински, 2 държавни и 4 частни. В предучилищни групи в училищата са записани 464 деца, от тях 161 са на 5 години и 303 – на 6 години. Общо 36 895 ученици влизат в класните стаи на първия учебен ден, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

 

През летните месеци строително-ремонтни дейности са извършени в 22 общински училища и 18 детски градини. Дейностите включват боядисване на класни стаи, коридори, подмяна на осветителни тела, частична подмяна на паркет и первази, боядисване на санитарни помещения – подмяна на мивки и др.

В СУ „Гео Милев“, ОУ „Кирил и Методий“, ОУ „Панайот Волов“ и ОУ „Капитан Петко Войвода“ са направени текущи ремонти на покривите; В ОУ „Стоян Михайловски“ – ремонт на покрива и тавана на физкултурния салон; В I ЕГ, IV ЕГ „Ф. Ж. Кюри“, СУ “Гео Милев“, СУЕО „Ал. С. Пушкин“ – ремонти на отоплителните инсталации. В детски градини е извършено боядисване на занимални, санитарни помещения и коридори. В ДГ№38 „Маргаритка“ е приключил ремонтът на STEM центъра и на стълби на главния вход и към стадиона. В ДГ „Теменужка“ е доставено и монтирано оборудване на занималня за новооткрити групи.

 

В общинските училища остават свободни 60 места за прием на деца в подготвителни групи и 151 свободни места за прием на ученици в първи клас.
Обявените незаети места за подготвителни групи са публикувани на https://dg.uslugi.io, а за първи клас на адрес: https://school.uslugi.ioСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

„Дарвин“ и „Австрия“ вече циркулират в Европа. Доминиращ е щамът „Дарвин“, който засяга най-малките и най-възрастните. Вирусът често води до тежки усложнения, които изискват лечение в болница. Заради отпадането на противоепидемичните […]

 

Очаква се много ниска изборна активност на предстоящите избори. От гласувалите на предходните избори (2,67 млн. избиратели) по-малко от 80 % […]

 

На 23 септември, точно в 04.04 ч. през нощта, настъпва есенното равноденствие. Тогава започва и астрономическата есен.

Тя идва с хладно и […]

 
 

към началото