твоята гледна точка
Крал Чарлз III: Кралицата даде обет да служи до края на дните си, а аз подновявам днес това обещание
Автор Vnews, добавено на 10.09.2022 година, в категории: По света, Коментари (0)

Крал Чарлз III се обърна към всички поданици на короната и света, часове след смъртта на своята майка.

„През целия си живот Нейно величество, моята любима майка, беше вдъхновение и пример за мен и за цялото ни семейство. Дължим й най-сърдечна благодарност.  За нейната любов, обич, напътствия, разбиране и пример“, заяви крал Чарлз III.

„Кралицата живя един добър живот. Тя обеща да служи до края на дните си, а аз подновявам днес това обещание. Наред с личната скръб, която изпитва цялото ни семейство, ние споделяме и скръбта на всеки човек в Обединеното кралство и във всички страни, където кралицата беше държавен глава, в Британската общност и по целия свят“, добави кралят.

„Изпитваме дълбока благодарност за повече от 70-те години, през които майка ми като кралица служи на хората от толкова много страни. През 1947 г., на 21-ия си рожден ден, тя даде обет в предаването от Кейптаун към Британската общност да посвети живота си, независимо дали е кратък или дълъг, в служба на своите народи. Това беше нещо повече от обещание. Това беше дълбок нейн личен ангажимент, който определи целия ѝ живот“, добави той.

„Тя се жертва в името на дълга си. Нейната отдаденост и посветеност бяха върховни. Никога не се колебаеше. През времето на промени и напредък. Във времена на радост и тържества. И във времена на тъга и загуба. В нейния живот на служба видяхме онази неизменна обич към традициите заедно с безстрашното приемане на прогреса, което ни превърна във велика нация. Обичта, възхищението и уважението, които тя вдъхна, бяха отличителен белег на нейното управление“, заяви още новият крал на Великобритания.

„И както всеки член на моето семейство може да свидетелства, тя съчетаваше тези качества с топлота, хумор и безпогрешна способност да вижда най-доброто в хората. Отдавам почит на паметта на майка си и почитам нейния живот на служба. Знам, че смъртта ѝ носи скръб на много от вас, и споделям с всички това чувство на загуба“, каза също монархът.

„След повече от седмица ще се съберем като нация, като Британска общност и дори като световна общност, за да погребем моята обичана майка. В скръбта си нека не забравяме за светлината на нейния пример. От името на цялото ни семейство мога да изкажа най-сърдечни благодарности за вашите съболезнования и подкрепа.Те означават за мен повече, отколкото мога да изразя“, с тези думи крал Чарлз III сложи край на своята първа реч като новия монарх на Обединеното кралство.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

„Дарвин“ и „Австрия“ вече циркулират в Европа. Доминиращ е щамът „Дарвин“, който засяга най-малките и най-възрастните. Вирусът често води до тежки усложнения, които изискват лечение в болница. Заради отпадането на противоепидемичните […]

 

Очаква се много ниска изборна активност на предстоящите избори. От гласувалите на предходните избори (2,67 млн. избиратели) по-малко от 80 % […]

 

На 23 септември, точно в 04.04 ч. през нощта, настъпва есенното равноденствие. Тогава започва и астрономическата есен.

Тя идва с хладно и […]

 
 

към началото