твоята гледна точка
Анджелина Джоли с иск за 250 милиона долара срещу Брад Пит
Автор Vnews, добавено на 08.09.2022 година, в категории: Жълто, Коментари (0)

ИКомпания, основана от Джоли, е подала иск на стойност 250 млн. долара срещу бившия ѝ съпруг, в който се твърди, че той и група негови приближени са започнали коварна кампания, за да „завземат контрола“ над френската винарна, която са купили като двойка. Това било „отмъщение за развода и процедурата за попечителство“, както и за да „гарантират, че Джоли никога няма да види и цент“ от огромните ѝ печалби, пише dir.bg.

В иска се твърди също, че Пит се е опитал да използва големия финансов дял на Джоли във винарната, за да я принуди да подпише „клауза за мълчание“, която да й забрани да обсъжда обстоятелствата, довели до развода им, и че Пит е пропилял милиони от парите на компанията за „суетни проекти“, включително над един милион долара за плувен басейн.

В съдебните документи, подадени във вторник в Лос Анджелис, пише, че след като двойката е купила имението от 1300 акра в Южна Франция през 2008 г., те съвместно са инвестирали десетки милиони долари, за да го подобрят.

В документите е упоменато, че Джоли и Пит притежават по 50% чрез сложна мрежа от холдингови компании и че „голяма част от личното богатство на Джоли“ е свързано с винарната.

В него се казва, че двойката е имала споразумение, според което актрисата е контролирала хуманитарните им проекти, включително фондацията Джоли-Пит, докато „контролът върху инвестицията на двойката в „Chateau Miraval“ е бил оставен в ръцете на Пит“.Искът е заведен от Nouvel – компанията, която Джоли основава, за да запази дела си във винарната, която наскоро продаде на алкохолния гигант Stoli.

В него се допълва: „В отговор на развода и процедурата за попечителство Пит започна многостранна, продължила години кампания за завземане на контрола над „Chateau Miraval“ и присвояване на активите на компанията в своя полза и в полза на собствените си компании и приятели. Назначавайки се за законен собственик на „Chateau Miraval“, той си поставя две цели – да присвои стойността на компанията на Джоли, Nouvel, и да получи еднолична собственост върху „Chateau Miraval.“

В документите се твърди, че след подаването на молбата за развод Пит просто е управлявал винарната, без да се консултира с Джоли, че когато тя се е опитала да получи информация и повече контрол, той я е „отблъснал“ и че неправомерно се е опитал да „блокира Джоли и Nouvel да получат информация за или да управляват Chateau Miraval“.

В него се твърди също, че той е „измислил и осъществил план за тайно прехвърляне на активи от Chateau Miraval към компании, собственост на него и негови приятели, като по този начин е обезценил дела на Джоли“.

В иска се твърди също, че след развода Пит и директорите на „Chateau Miraval“ са „пропилели десетки милиони от парите на избата за проекти, които нямат почти никаква бизнес обосновка“. По заръка на Пит, „Chateau Miraval“ е поръчал да се построи и преустрои едно стълбище в замъка общо четири пъти, след като не е бил доволен от първите три опита.

В него се твърди, че Пит също така е похарчил няколко милиона долара за реконструкция на каменни стени с помощта на каменоделци от Хърватия.

Двойката е в различни съдебни спорове за имота от месеци. Последното заявление е контра иск срещу документи, подадени от адвокатите на Пит. Двойката купува имота три години след като започва да се среща. През 2014 г. те се ожениха в параклис на територията му.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

„Дарвин“ и „Австрия“ вече циркулират в Европа. Доминиращ е щамът „Дарвин“, който засяга най-малките и най-възрастните. Вирусът често води до тежки усложнения, които изискват лечение в болница. Заради отпадането на противоепидемичните […]

 

Очаква се много ниска изборна активност на предстоящите избори. От гласувалите на предходните избори (2,67 млн. избиратели) по-малко от 80 % […]

 

На 23 септември, точно в 04.04 ч. през нощта, настъпва есенното равноденствие. Тогава започва и астрономическата есен.

Тя идва с хладно и […]

 
 

към началото