твоята гледна точка
Министър Шишков сменил и ръководството на водния холдинг
Автор Vnews, добавено на 18.08.2022 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков е подменил цялото ръководство на Българския ВиК холдинг, като е отстранил досегашните петима членове на борда, назначени през март от предшественика му Гроздан Караджов.

И тогава, и сега назначенията се правят без да се провежда конкурс, както изисква Законът за управлението на публичните предприятия и контрол. Новите са назначени с опцията „до провеждането на конкурс“, което на практика може да се случи неизвестно кога в бъдещето.

Решението на служебния министър е взето на 11 август – същият ден, в който МРРБ съобщи за смяната на ръководството на пътната агенция. Новоизбраните петима членове на борда са заседавали още на другия ден, но за това не е съобщавано официално.

Вписването на кадровите промени в Търговския регистър обаче се бави по неизвестни причини, най-вероятно има грешки или пропуски в някоя от многото декларации, тъй като всичките пет нови назначения са направени накуп.

Новите назначения са на практика на хора, които вече са работили във водния холдинг и са били освободени от там.

Петимата нови членове на борда са Ирена Георгиева, Пламен Манолов, Божидар Спасов, Теодора Пакулиева и Валентин Граматиков. От постовете им са освободени Борислав Попов, Ивайло Ванков, Цветелина Василева, Димитър Атанасов и Друми Друмев.

Ирена Георгиева до миналата година работеше в холдинга и отговаряше за обществените поръчки. Пламен Манолов идва от частния бизнес – бил е управител на клон на частна банка и член на борда на компания за електронни пари. Преди няколко години той беше и член на борда на Националната спортна база и бе освободен от този пост от министър Радостин Василев.

Божидар Спасов е бивш кандидат за общински съветник от ГЕРБ в Благоевград, а през 2010 г. е бил за кратко управител на местното ВиК. През 2019 г. е вече кандидат за общински съветник от ДПС пак в Благоевград. На 12 август, когато новият борд на водния холдинг се събира за първи път, Спасов е избран за негов председател.

За заместник-председател е избрана Теодора Пакулиева, която също работеше до миналата година в холдинга като шеф на дирекция „Управление на проекти“.Петият член на новия борд Валентин Граматиков стана известен миналата година, когато като зам.-министър бе част от екипа на служебния министър Виолета Комитова по времето когато и сегашният служебен министър Иван Шишков беше зам.-министър. Граматиков е военен по образование, както и Божидар Спасов. Граматиков бе дългогодишен финансов мениджър на Националния военен университет във Велико Търново.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

„Дарвин“ и „Австрия“ вече циркулират в Европа. Доминиращ е щамът „Дарвин“, който засяга най-малките и най-възрастните. Вирусът често води до тежки усложнения, които изискват лечение в болница. Заради отпадането на противоепидемичните […]

 

Очаква се много ниска изборна активност на предстоящите избори. От гласувалите на предходните избори (2,67 млн. избиратели) по-малко от 80 % […]

 

На 23 септември, точно в 04.04 ч. през нощта, настъпва есенното равноденствие. Тогава започва и астрономическата есен.

Тя идва с хладно и […]

 
 

към началото