твоята гледна точка
Водолеят ще ни управлява през следващите 2000 години
Автор: Стилиян Иванов, добавено на 31.07.2022 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

Себепознанието, наречено асеман, търси отговор на въпроса: “Кой съм аз”, астрологията спекулативно го променя – “Как по-добре да живея тук и сега”

Защо астрологията, която преподавам от години, и хороскопите, които правя от много време, са толкова успешни и добре приети у нас и зад граница, въпреки че се различават от широко разпространените представи за астрология?

Защото знанието, което споделям – асеман, е комбинация от всичко научено от мен през изтеклите 36 години при срещите ми с необикновени хора и просветени учители от България и света: от ашрамите на Индия и мистиците на Иран и Азербайджан до индианските шамани в Канада; от суфите в Египет, Сирия и Турция до боговдъхновените езотерици от Великобритания, Русия, Испания, Франция, Малта, Италия, Гърция, Германия…

Убеден съм, че асеман – систематизираната от мен хилядолетна опитност от 4-те посоки на света, е полезен за всеки поел в Пътя на себепознанието, защото, както е казал Мевляна Руми: “Най-великото предизвикателство в живота е да откриеш кой си! Второто велико е да бъдеш щастлив с това, което си намерил!”.

От персийски “асеман” означава “небе”, “ман” – “аз”, т.е. учение за “небето в мен” или “аз, проектиран в безкрая на небето”, така също – “божественото в мен”.

Асеман е система, създадена от мен, която обединява: философия, но не само; психология, но не само; митология, но не само; математика, но не само, астрология, но не само; драматургия, но не само; изкуство, но не само.

Избрах птицата Симург да е част от иконографията на асеман, защото тя е царят на всички птици, отъждествяван с Феникса. В митологията на Изтока тя е символ на щастието и справедливостта. Ясен хилядолетен знак, че без справедливост не може да има щастие и че несправедливите хора са нещастни. Симургът / Фениксът е

пазител на границата

между отвъдното и

отсамното;

той разделя скритото от явното; крилете му се простират над знанието и незнанието. Синоним на мъдрост.

Симург/Феникс е безсмъртен и се преражда на всеки 2000 години по-мъдър и по-силен от предишното си проявление. Неслучайно продължителността на “властването” на всяко едно съзвездие от зодиака също е 2000 години! Така например от раждането на Исус Христос до края на ХХ век човечеството живееше под знака Риби, а следващите 2 хилядолетия ще ни управлява законът на Водолей.

Ползите от себепознанието асеман:

4 Носи щастие. Научаваме не просто да живеем “тук и сега”, а да живеем в щастие! Щастие е да бъдеш това, което си, а не това, което другите очакват от теб.

4 Прави ни справедливи към другите и най-вече към себе си. Учи, че не можем да дадем на другите нещо, което преди това не сме дали на себе си! Затова прави за другите това, което искаш те да правят за теб.

4 Помага ни да се трансформираме във всеки един миг, а не да се опитваме да задържим мига или да го повторим. Защото според асеман най-сигурното нещо на този свят са промените. Свободата се крие в готовността да загубиш всеки и всичко.

4 Дава упование в безсмъртието и прераждането. Съгласно това знание всички ние сме ученици и като такива всички сме равни.

Най-старите изображения на човешките размисли за връзката между звездите и хората са скални рисунки на възраст 34 000 години.

Първите писмени сведения

за опита на човека

да опознае себе си,Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Застудяване и дъжд идват чак в края на октомври

Със слънце и температури между 24 и 30 градуса ще започне октомври, съобщи за “24 часа” шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков. В […]

 

Днес ще преобладава слънчево време. Увеличения на облачността ще има главно в следобедните часове. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните […]

 

Малко над 9 млн. лв. ще струва отпечатването на бюлетините за местните избори на 29 октомври. Обществената поръчка за общо 3606 […]

 
 

към началото