твоята гледна точка
25 ст. отстъпка за горива – от 00,30 часа в събота, но не на всички бензиностанции
Автор: 24 часа, добавено на 04.07.2022 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

  • Преди да заредите, питайте в бензиностанцията дали я предоставят
  • Пригответе малкия талон на колата, други документи не се изискват

Горива с 25 ст. отстъпка на литър ще има още в първите минути на съботния ден. В понеделник стана ясно, че в броя от 5 юли на “Държавен вестник” ще се публикува актуализацията на бюджета, в която мярката е записана. Посочено е, че е валидна 3 дни след обнародването – тоест от полунощ в петък срещу събота.

Бензиностанциите обаче затварят всеки ден минута преди полунощ, за да отчетат всички продажби към НАП, и отварят половин час след полунощ. Това означава, че отстъпката за горивата ще може да се ползва след 00,30 часа в събота. Помощта трябва да действа до края на годината или до изчерпването на сумата от 150 млн. лв., отпусната за нея.

Компенсацията се получава при зареждане на горива с най-ниска продажна цена

от съответния вид в търговския обект. Например в някои от тях това са бензин А95, дизелово гориво, пропан-бутан и метан. Изключват се премиум горивата, които имат добавки.

Количествата трябва да се сипят в резервоара на автомобила, не се позволява използването на допълнителни съдове. Няма ограничение за литрите и броя зарежданията.За да се получи компенсацията, колата трябва да има регистрация в България, да е собственост на физическо лице, да е категория М1 или L. За превозни средства, регистрирани като N1, или т.нар. баничарки, отстъпка няма да се дава.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Минималната заплата да се вдигне от 710 на 770 лв. Тя ще се определя по нова формула и ще е равна […]

 
Властта

Възложил съм в рамките на следващите десет дни да има готова тръжна документация за обявяване на търгове само за зимно почистване […]

 
Здраве и красота

От днес маските ще са задължителни в градския транспорт, лечебните заведения, аптеките, оптиките и в социалните институции.

Маски ще се изискват и […]

 
Жълто

На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва вече повече от 100 години, но […]

 
 

към началото