твоята гледна точка
Джони Деп спечели срещу Амбър, ще получи и $15 млн. компенсация
Автор Vnews, добавено на 02.06.2022 година, в категории: Жълто, Коментари (0)

Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд и му бяха присъдени 15 милиона долара като компенсация. Актьорът съдеше бившата си за 50 милиона долара поради нейна статия в британският вестник  “The Sun”, в която тя се нарича жертва на домашно насилие.

Журито в съда реши с абсолютно мнозинство, че твърденията на Хърд в статията са несъстоятелни и че е знаела, че твърденията й за домашно насилие са лъжи.

Делото между филмовите звезди Деп и Хърд продължи над 6 седмици и бе разпространявано из социалните мрежи в цял свят, а победата на Джони Деп бе посрещната с широко одобрение. Хърд от своя страна получи компенсации от 2 милиона долара за клевета от адвоката на своя съпруг през 2020 г.

Статията от 2018 година предизвика дискусии в съда относно конкретните случаи на домашно насилие, като например твърдения на Амбър Хърд за сексуално насилие през 2015 г., докато съпругът ѝ е снимал “Карибски пирати: Мъртвите нищо няма да разкажат”. Според нея тогава той я е изнасилил с бутилка от алкохол. Адвокатът на Джони Деп разкри неистини в нейните твърдения и доказа, че всъщност тя е наранила Деп, като е хвърлила бутилката по него, тя се е счупила и е срязала неговия пръст, поради което се е наложило да бъде опериран по спешност.

Според Хърд, нейният бивш съпруг я е удрял, когато е бил пиян. “Хващаше ме за косата или ръката и започваше удряне на шамари. Стигна се до непрекъснато удряне на шамари, докато ме държеше неподвижна”. Въпреки това съдът не намери твърденията за убедителни и отказа да отсъди в нейна полза. “Разочарованието, което чувствам, не може да бъде изразено с думи”, каза Хърд след произнасянето на присъдата. “Сърцето ми е разбито, че планината от доказателства не беше достатъчна, за да се изправя срещу непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочарована от това какво означава тази присъда за други жени. Това е спънка. Тя ни връща назад към времето, когато една жена, която проговаря, може да бъде публично засрамена и унижена. Тя отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да се приема сериозно. Вярвам, че адвокатите на Джони успяха да накарат журито да пренебрегне ключовия въпрос за свободата на словото и да игнорира доказателства, които бяха толкова убедителни, че спечелихме в Обединеното кралство. Разочарована съм, че загубих този случай. Но още по-разочарована съм, че изглежда загубих правото, което мислех, че имам като американец – да говоря свободно и открито.”
Въпреки че Деп не присъства в залата при произнасянето на присъдата, той също я коментира в свое изявление: „Получих фалшиви, много сериозни и престъпни обвинения чрез медиите, което предизвика безкраен поток от омразно съдържание, въпреки че никога не бяха повдигнати обвинения срещу мен“, каза Деп в изявлението си. „Те вече бяха обиколили света два пъти в рамките на наносекунда и имаше сеизмично въздействие върху живота и кариерата ми… И шест години по-късно журито ми върна живота. Наистина съм благодарен.”

 

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

В София доскоро с 1 средна заплата можеше да се купят 0,8 квадратни метра, сега – само 0,65
Наемите растат по-бързо от цените, защото много купувачи се отказват
600 евро […]

 

Общите събрания на ВКС и ВАС нямат свой човек в комисията в новия законопроект на партията на Бойко Борисов

Проект за изцяло […]

 

Санкции очакват страната ни, ако откаже да приложи Истанбулската конвенция. Това предупредиха от Европейския парламент. Документът беше приет от съюза на […]

 
 

към началото