твоята гледна точка
Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ “Св. Марина” с нов шеф
Автор Vnews, добавено на 26.04.2022 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Проф. д-р Димитър Райков е новият ръководител на Клиниката по „Ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ Варна. Предвижда се изпълнение на цялото портфолио от областта на ортопедията и травматологията. Наред с досегашните преобладаващи планови операцииартроскопия, ендопротезиране на колянна, тазобедрена и раменна стави, в клиниката вече ще се извършва диагностициране и лечение на туморни и вродени заболявания при деца и възрастни, дегенеративни заболявания, артрози, хирургия на глезен и ходило, хирургия на ръка , лечения на травми и  заболявания на сухожилията и мускулите и др. Голямо предимство на клиниката е модерната апаратура, даваща възможност за изпълнение за всички видове оперативни интервенции.

В клиниката вече се лекуват пациенти с всякакъв вид травма, включително детска ортопедия и травматология. Предстои оформяне на  обособени зони за новоприети травматични пациенти, като дялове на наличния до сега приемен център за възрастни и деца.

Организиран е и детски сектор, в който в рамките на 40 минути след постъпване в спешния кабинет, на децата ще бъде оказана медицинска помощв областта на травматологията, а при необходимост от хирургична намеса, тя ще бъде извършена в рамките на същия или на следващия ден. Голямо предимство при медицинската грижа за децата е фактът, че в УМБАЛ „Св. Марина“ има отлично структурирана и работеща педиатрия – каза проф. Райков. Не е тайна, че педиатричните клиники към УМБАЛ „Света Марина“са водещи в страната по отношение на всички заболявания, включително и на редките болести. Не без значение е фактът, че на територията на болничното заведение се намира и отделение по реанимация и интензивно лечение на деца ДОРИЛ.

Предимство са и отличното подготвените специалисти анестезиолози.Високотехнологичното оборудване, с което те разполагат, осигуряват качествената анестезия на цялата гама пациенти – от новороденото до стареца“, отбеляза специалистът.

Като предимство за обслужването на пациентите в Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ проф. Райков изтъкна мултидисциплинарният подход при вземане на комплексни решения за лечение на пациентите, включително силната патоанатомия и наличието на специалисти генетици с опит в редките болести.

Проф. Райков подчерта изключително гъвкавия мениджмънт на болницата по отношение на бързо намиране на необходимите за пациентите консумативи иимпланти за операции.

Освен на проф. д-р Димитър Райков, който е ортопед-травматолог с дългогодишна експертиза в много направления на специалността, Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ ще разчита на професионализма на старши лекари – преподаватели в МУ Варна д-р Светослав Добрилов, д-р Стоян Иванов, д-р Преслав Пенев, д-р Владислав Григоров, д-р Веселин Григоров и д-р Марин Маринов.

Не на последно място е и ролята на отлично подготвения екип кинезитерапевти, начело с проф. Гергана Ненова, осигуряващи значително по-бързо възстановяване на пациентите.

Новостите, които въвежда управата на Университетската болница „ Св. Марина“   в Клиниката по ортопедия и травматология, ще осигурят една по-качествена среда за лечение на варненци и гостите на града, като това е една напълно хуманна идея“, изтъкна нейният нов ръководител проф. Райков.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на руски горива и съм дълбоко убедена, че можем. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

85% от европейците очакват […]

 

Конституционният съд допусна искането на главния прокурор
ВСС трябва да реши дали спира процедурите

Конституционният съд (КС) допусна за разглеждане искането на главния […]

 

Една от най-големите промени в структурата на Европейския съюз от десетилетия бе предложена от френския президент.

През последните месеци Еманюел Макрон не […]

 
 

към началото