твоята гледна точка
Първото ОБЩО пространство за визуални изкуства у нас открива с изложба
Автор Vnews, добавено на 22.04.2022 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

Група варненски артисти създадоха първото в страната общо пространство за работа и творчество – Under One Roof /“Под един покрив“/. Това е професионално Ателие в центъра на Варна, до Операта, специално организирано като студио за живописци и артисти, и място за изложби и събирания на творци.

„Under One Roof“ ще бъде открито официално на 30 април 2022 г. от 17 до 22 часа с ИЗЛОЖБАТА на Галина Цветкова „Обличани рокли и Летящи ризи“!

Артистите, създали пространството, са Светослава Георгиева, Ваня Колева и Калоян Ненков. Те вярват, че за развитието на артистичната им практика най-важното е споделянето, комуникацията и работата в общо пространство при максимално добри условия. Самите артисти имат изложби, събития, успехи и неуспехи зад гърба си, и знаят добре колко е трудно да си млад артист и да подържаш ателие. Затова решиха да споделят пространството, времето и общността, която създават и в която работят.

Under One Roof е първото по рода си споделено професионално студио за живописци и артисти, работещи смесени медии, като пространството е адаптирано и за изложби. Ателието е с площ от 85 кв.м и e оборудвано с вертикални стативи, подходящи дори за големи формати платна, работни маси за различни техники, зони за почивка и хранене и други екстри. Светлината е странична и чудесна за работа, едновременно могат да работят спокойно до 10 човека. Всяка седмица в ателието има два часа и половина рисуване на гол модел.

Студиото разполага с място за настаняване на 2 до 4 човека и в програмата му е обърнато специално внимание на интересни и забележителни артисти от други градове и държави, които ще бъдат представяни с различни проекти пред  варненската публика!

Under One Roof е МЯСТО за организиране на изложби, пърформанси, лекции, мастър класове и уъркшопове, представяния на други изкуства и проекти, дискусии, критика, мисли, творчество – в ЕДНО пространство, Под Един покрив – Under one roof – Varna!

Повече информация за откриването на изложбата и Ателието:

https://www.facebook.com/UnderOneRoofVarnaСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Най-ниските минимални температури през юли у нас ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите максимални температури – между 34 и 39 градуса. Това прогнозираха пред БТА от Отдела „Метеорологични […]

 

Изоставаме с година по Плана за възстановяване, ако изостанем още една година ще загубим над 12 милиарда евро. Това каза пред […]

 

На европейските компании става все по-трудно да си осигурят най-важния компонент, нужен за придобиванията, които искат: пари. След повече от десетилетие […]

 
 
Още от Афиш
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото