твоята гледна точка
Калоян Методиев стана шеф на кабинета на Нинова
Автор Vnews, добавено на 04.01.2022 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

Политологът Калоян Методиев стана началник кабинета на икономическия министър Корнелия Нинова, съобщи Епицентър.бг.

Той е доктор по политология, специалист по Балканите, автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика.

Методиев е специалист по масовите комуникации, познава в дълбочина обществените процеси. Той е последовател на консерватизма в политиката и в многобройните си интервюта е подчертавал, че „Нинова е ярък изразител на националния интерес, на една социално-консервативна политика, която се изповядва и от мнозинството в българското общество“. Според него, лидерът на БСП Корнелия Нинова е успяла да удържи твърда позиция по отношение на социалния вектор в правителството като по този начин е постигнала идейна победа.

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в град София. През 1994 г. завършва 133 СОУ „Ал. С. Пушкин“ с хуманитарен профил и руски език.

През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира Външна политика и Национална сигурност.

Доктор по политология. Автор на книгите „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012) и „Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016). Автор на стотици статии и интервюта на политическа и социална тематика.

Ползва английски, руски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца.

Началник на кабинета на президента на Република България Румен Радев (19.08.2019 – 21.09.2020). Организира „Българо-японският бизнес форум“, който е най-голямото подобно събитие в двустранните отношения с участието на българското президентство, правителство, НС, работодателските организации, БАН, японските инвеститори в България и представители на най-големите японски корпорации с годишен оборот над 390 милиарда долара.

През 2011 г. става доктор по политически науки след като защитава дисертация на тема „Генерационна динамика и биологично възрастови фактори в българската политика (1989 – 2007)“

От 2010 до 2019 е хоноруван преподавател в катедра „Политология“ на Софийския университет.

От 2012 до 2017 е асистент в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където води курсове по Политически маркетинг, Институции на съвременната държава, Политически партии, Имиграционни политики, Енергийни политики, Съвременна политическа история на Балканите.

От 2015 до 2019 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи.

От 2020 до 2021 е директор на институт „РЕГО“Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Италия предложи на ООН да бъде създадена международна посредническа група, която да се опита да постигне постепенно прекратяване на огъня в Украйна, предаде Франс прес, като цитира италианския външен министър Луиджи […]

 

Изпълнителният директор на Световната продоволствена програма (WFP) на ООН Дейвид Бийзли предупреждава, че войната в Украйна е създала „безпрецедентна криза“ от […]

 

Възможно най-бързо трябва да прекратим зависимостта си от вноса на руски горива и съм дълбоко убедена, че можем. Това заяви председателят […]

 
 

към началото