твоята гледна точка
Технически университет – Варна с грижа за устойчивото развитие на синята икономика
Автор Vnews, добавено на 06.12.2021 година, в категории: Вести, Коментари (0)

На 9 декември 2021 година в Рослин Димят Хотел Варна, в град Варна ще се проведе организирано събитие от Технически университет Варна под надслов: Технически университет Варна с грижа за устойчивото развитие на синята икономика. Събитието ще се проведе в хибриден формат, с възможност за присъствено и дистанционно участие.
Мероприятието е в рамките на изпълнение на проект CloudEARTHi. То е част от инициатива за изграждане на иновационен капацитет за използване на новите технологии в областта на „изкуствения интелект“ и „големи данни“ в науките за опазване на околната среда и преминаване към кръговата икономика.

В събитието ще вземат участие
държавни институции, институти, асоциации и дружества в сектора на синята икономика, ключови експерти във Варненска област и други.
Регистрацията на събитието ще започне в 09:00ч.

Проф. Тодор Ганчев, Технически университет Варна, ще открие официално събитието в 09:30 ч. в зала Панорама 13, Рослин Димят Хотел, Варна.

Програмата ще се състои от два лекционни панела:

• 09:40 10:20 Проучвания върху китоподобните бозайници в Черно Море анализ на заплахите и препоръки за опазване, доц. др Венцеслав Делов, Софийски университет „Св. Климент Охридски“

• 10:20 11:00 Хидрофизична характеристика на морските пространства на Република България. Проблеми при осигуряване на научните изследвания и приложните дейности с актуална океанографска информация, проф. др Димитър Трухчев.

Мероприятието ще завърши с Кръгла маса дискусия на тема „Устойчиво развитие на синята икономика във Варненска област предизвикателства и възможности“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Общо пет ще бъдат неучебните дни в края на първия и в началото на втория срок. Един от тях е междусрочната ваканция, съобщават от образователното министерство.

Няма да се провеждат занятия от […]

 

През страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността от северозапад ще се увеличи и в Западна България, както и в отделни […]

 

СЗО препоръча на световната общност да премахне или облекчи международните ограничения за пътуване.

Организацията подчертава неефективността на подобни мерки, която е породена […]

 
 

към началото