твоята гледна точка
Кирил Петков не е канадец от 20 август, дотогава е бил министър с двойно гражданство
Автор Vnews, добавено на 08.10.2021 година, в категории: Властта, , Коментари (0)

Кирил Петков не е канадец от 20 август 2021 г. Това сочи документът, който удостоверява, че той вече не е двоен гражданин и е получил одобрение на отказа си от поданство от страна на Канада, пише „Лекс“.

Въпросният документ беше поискано от КС. В определение той изиска от Петков „официален писмен документ, от компетентния държавен орган на Канада, удостоверяващ освобождаване от канадско гражданство с посочена дата на това освобождаване“. Сега от документа става видно, че Канада приема, че той не е неин гражданин от 20 август 2021 г.

Това означава, че Кирил Петков в нарушение на Конституцията е бил назначен за служебен министър от президента, че е попълнил декларация с невярно съдържание и че указът на президента Радев за неговото назначаване е противоконституционен.

Документът окончателно разобличава истината и е фактическо доказателство, че Петков е назначен за служебен министър с двойно гражданство от Румен Петков. Припомняме, че той се опита да се измъкне преди дни, като дори “даде указания” на Конституционния съд какво трябва да вземе предвид, решавайки казуса му – „… не е въпрос кога една чужда държава издава бележка, а кога си направил всичко законно”. Същото направи и менторът му Радев, заявявайки, че КС трябва да прекрати делото срещу протежето му.

В случая Кирил Петков е имал двойно гражданство в момента на назначаването си за служебен министър – 12 май 2021 и е бил такъв до 20 август 2021 – повече от три месеца. Това е нарушение на Конституцията. От друга страна той е нарушил и членове от Наказателния кодекс, подписвайки документ с невярно съдържание, в който е декларирал, че отговаря на условието за министър да има само българско гражданство.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Бе прието настояването на 10 държави, сред които и България, ядрената енергия и производството на енергия от природен газ да бъдат признати като „зелени“ енергии. Въглищата все още имат важно място […]

 

Ако парламентарните избори бяха в средата на октомври, моментната снимка на електоралните нагласи щеше да изглежда така: за ГЕРБ-СДС биха гласували […]

 

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръки до здравния и социалния министър във връзка с новите мерки за борба срещу разпространението на коронавируса […]

 
 

към началото