твоята гледна точка
Тандемът Петков&Василев излиза на предизборния терен
Автор: 24 часа, добавено на 19.09.2021 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Бившият министър на икономиката Кирил Петков и бившият министър на финансите Асен Василев в миналото служебно правителство ще обявят официално днес новия проект „Промяната продължава“, с който ще участва в парламентарните избори на 14 ноември.

„24 часа“ ще предава на живо пресконференцията им.

Очаква се Петков&Василев да заложат на няколко принципа в политическата платформа.

Десни инструменти, с които се постигат леви цели. Това означава, че няма да увеличават данъци, за да съберат повече приходи в бюджета, а ще оптимизират разходите. Целта ще бъде да запушат пробойните, през които изтичат държавни пари и да ликвидират корупцията. В резултат на това ще бъдат постигнати „левите цели“ – хората и бизнесът ще усетят реална подкрепа в кризата.

Публичност. Част от тази политика ще бъде и пълната прозрачност на разходите. От досегашните им изказвания личи, че един от принципите им ще бъде държавата не само да харчи парите по най-ефикасния начин, но и да се отчита през тези, на които са парите – данъкоплатците.

Кредити, не помощи за бизнеса. Когато държавата взима чрез данъците, тя има задължението да даде тези пари по най-ефикасния начин, защото не са нейни. В този смисъл помощта не трябва да е безвъзмездна, а като кредити, които той ще трябва да върне.

Експорт. Очаква се да предложат икономически мерки, с които България може да стане богата държава (по израза на Кирил Петков), като се ориентира към износ на външни пазари и като привлече инвестиции, произвеждащи продукти с висока добавена стойност.

Почтеност и широк кръг привърженици. Идеята е да бъдат привлечени възможно най-много хора с различни убеждения, които искат в политиката, икономиката и обществото да има промяна. Затова е избрано в името на проекта да има думата промяна. С „продължава“ Петков и Василев се рекламират като успешни министри.

Само 4 години. Очаква се Кирил Петков и Асен Василев да представят платформа и програма, които ще осъществят за един мандат от 4 години, и да декларират, че след това ще се върнат към бизнеса си.

Идеите на „Промяната продължава“ вероятно ще бъдат разпознати като най-близки до идеологията на „Демократична България“. И в събота активисти на ДБ се надпреварваха да признават, че разчитат на евентуална коалиция с новата формация, след като влязат в парламента. Мартин Димитров в пряк текст заяви „Виждаме в политически проект на Петко и Василев партньори“. (Очаквайте информация за реакциите на политическите сили.)

Според социологическите сондажи още преди проектът да е обявен официално, 8-9% от анкетираните твърдят, че са готови да го подкрепят на изборите. (Актуални данни от проучване на общественото мнение четете в 9 часа.)

Двете големите тайни, които ще се разкрият

днес в 11 часа, са с коя регистрирана партия ще се яви на вота „Промяна продължава“. Прогнозите са, че това ще бъде МИР.

Другата загадка е ще има ли трето популярно лице. Говори се за предприемач, който има дълги години международен опит. Освен в София е живял и работил в няколко държави, владее 5 чужди езика.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Европейската комисия и Съветът на ЕС бързо да обсъдят мерки за енергия на поносими цени за домакинствата и компаниите. За това […]

 
Властта

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, […]

 
Здраве и красота

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров даде пресконференция за актуалната ситуация с COVID-19 и въведените в страната противоепидемични мерки.

Проучихме възможно ли […]

 
Жълто

Селена Гомес разкри в интервю, че е направила нещо много важно, което буквално е спасило живота ѝ. Звездата сподели, че на […]

 
 

към началото