твоята гледна точка
Боровинките и ягодите понижават риска от инфаркт
Автор Vnews, добавено на 30.08.2021 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Хората, които консумират повече дребни безкостилкови плодове, имат по-ниско кръвно налягане, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на британско проучване.

Боровинките и ягодите съдържат изобилие от растителни съединения, наречени антоцианини. Те придават на плодовете ярките им цветове и според експертите са полезни за здравето и в частност за сърцето на човека.

Авторите на настоящото проучване от Кралския университет в Белфаст са установили, че за жените, които хапват повече от три порции боровинки или ягоди седмично, рискът от инфаркт е с 34 процента по-нисък, отколкото за тези, консумиращи по-малко плодове.

Учените също така смятат, че антоцианините правят кръвоносните съдове по-еластични и помагат за нормализиране на кръвното налягане.

Експертите допускат, че червата са частично отговорни за благоприятното въздействие на флавоноидите върху кръвното налягане.

 



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

Hot News

Европейската комисия подписа договор с американска фармацевтична компания за нов препарат с антитела за лечение на коронавирус.

Медикаментът вече се разглежда от Европейската агенция по лекарствата.

18 страни-членки са се включили в съвместната […]

 

Днес се отбелязват 113 години от обявяването на Независимостта на България. Празничната дата, останала в сянката на Националния празник 3 март […]

 

Днес ще има променлива облачност, над много райони намаляваща по-често до слънчево. След обяд главно над планините, а вечерта и над […]

 
 

към началото