твоята гледна точка
Варненски медици скочиха срещу Стойчо Кацаров
Автор Vnews, добавено на 16.07.2021 година, в категории: Вести, Коментари (0)

С недоумение и възмущение установяваме, че действащото ръководство на министерството на здравеопазването не се интересува от мнението, потребностите и позициите на лекарското съсловие в лицето на ръководителите на клиники и отделения в МБАЛ “Света Анна – Варна”.

Това обявиха в позиция, изпратена до медиите, подписана от д-р Валентин Власаков, началник ОАИЛ в МБАЛ “Света Анна“.

Повод за това усещане ни даде пълната липса на интерес от страна на  МЗ към призива за принципен подход, откритост и обективност по отношение на нашата болница и нейното управление, който ние – началниците на клиники и отделения в МБАЛ “Света Анна – Варна”отправихме в открито писмо към министъра на здравеопазването.

Вместо отговор или  друга форма на диалог, министър Стойчо Кацаров избра да продължи процедурата по избор на ново болнично ръководство. Очаква се то да бъде обявено след броени дни, въпреки жалбата по недовършената процедура по проведения през март конкурс за избор на директор и висящите без отговор въпроси, които ние – работещи от много години в болницата, сме отправили към МЗ.

В последните няколко десетилетия българските лекари все по-трудно намират мотивация и спокойствие да се реализират в България. 

Подобно дистанцирано и високомерно администриране от страна на Министерство на здравеопазване намираме за крайно неуместно и немотивиращо, най-вече за младите колеги, които тепърва навлизат в професията да изберат да я практикуват тук, в България.

Смятаме, че уважението към лекарската професия се гради най-сигурно, като се демонстрира вътре в съсловието, без оглед на административни постове и други житейски и професионални роли.

Д-р Валентин Власаков,

Началник на ОАРИЛ

в МБАЛ “Света Анна – Варна”



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

Hot News

„Дарвин“ и „Австрия“ вече циркулират в Европа. Доминиращ е щамът „Дарвин“, който засяга най-малките и най-възрастните. Вирусът често води до тежки усложнения, които изискват лечение в болница. Заради отпадането на противоепидемичните […]

 

Очаква се много ниска изборна активност на предстоящите избори. От гласувалите на предходните избори (2,67 млн. избиратели) по-малко от 80 % […]

 

На 23 септември, точно в 04.04 ч. през нощта, настъпва есенното равноденствие. Тогава започва и астрономическата есен.

Тя идва с хладно и […]

 
 

към началото