твоята гледна точка
Извънредната помощ за най-пострадалите фермери от кризата остава и тази година
Автор Vnews, добавено на 13.03.2021 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Извънредната помощ за най-пострадалите от коронавируса фермери ще продължи и тази година. От наредба, пусната за обществено обсъждане от министерството на земеделието, става ясно, че приемът за проекти ще бъде отново отворен за кандидатстване.

Помощта обхваща секторите “Плодове и зеленчуци”, “Маслодайна роза”, “Винени лозя”, “Декоративни растения”, “Животновъдство” (говеда, биволи, овце и кози) и “Пчеларство”.

Новият прием се прави, за да може да се помогне на стопаните, които не са успели да се възползват от помощта през миналата година. Затова сега допустими за кандидатстване са тези, които не са подавали документи през 2020 г., или които не са били одобрени.

Подмярката бе одобрена от Европейската комисия през миналата година. Определеният бюджет тогава бе 93,5 млн. лв. Държавен фонд “Земеделие” вече е изплатил малко над 70 млн. лв. Остатъчният ресурс от близо 22 млн. лв. ще се използва за новия прием. Подпомагането ще бъде под формата на еднократна сума, която трябва да бъде изплатена до 31 декември 2021 г. въз основа на заявленията за подпомагане, одобрени от компетентния орган до 30 юни.

Вече ще има възможност за изпращане на уведомителните писма чрез Системата за електронни услуги на фонд “Земеделие”. Ново изискване има за бенефициентите, които са създали професионална интернет страница. Те ще са длъжни да публикуват целите на подпомагането, постигнатите резултати и това, че финансирането идва от ЕС.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Православната църква почита днес паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец. Днешния празник народът нарича Никулден.

Св. Николай е покровител на моряците и рибарите и банкерите.

Николай Мирликийски е роден през III в. в […]

 

Проф. Николай Габровски е номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС.

Президентът Румен Радев връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС – първата по численост парламентарна […]

 

От 1 януари 2023 г. спира помощта от 25 ст. за литър гориво и ще се изработва нов механизъм за целево […]

 
 

към началото