твоята гледна точка
Проект между осем държави споделя най-доброто в индустриалната революция
Автор Vnews, добавено на 30.01.2021 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Всички говорят за Индустрия 4.0. Но какво точно означава този термин? Индустрия 4.0 се отнася до четвъртата индустриална революция. След механизацията – Индустрия 1.0, масово производство – Индустрия 2.0 и автоматизацията – Индустрия 3.0, сега „интернетът на предметите и услугите“ се превръща в неразделна част от производството. Индустрия 4.0 има потенциал да създаде извънредни възможности за растеж и конкурентни предимства за бизнеса. Експертите прогнозират, че предприятията ще могат да увеличат производителността си с около 30%, ако използват Индустрия 4.0

Адаптиране на регионалните иновационни политики за Индустрия 4.0 в производството на територията на седем държави. С това се занимава DIGITAL REGIONS –  проект, финансиран от ЕС, който се фокусира върху Индустрия 4.0 в производствения сектор. Неговата основна цел е обмяната на добри практики между партньорските региони и подобряване на сътрудничеството между компании, малки и средни предприятия, агенции за развитие и технологични институти. Проектът обединява партньори от Ирландия, Словения, България, Румъния, Португалия, Германия, Испания и Швейцария. Българското участие в начинанието е на иновативното сдружение “Бизнес агенция”, базирано във Варна.

Основната цел на партньорството DIGITAL REGIONS е до 2022 г. да постигне 15% увеличение на броя на малките и средни предприятия от производствения сектор, които си сътрудничат с други иновационни участници, за да внедрят решения от подобрените иновационни политики. „Всички партньори приемат производството като приоритет за интелигентна специализация. Партньорството с DIGITAL REGIONS представлява правилната комбинация от организации по отношение на иновационната верига на стойността, включително публично управляващи органи, университети и посредници за развитие на бизнеса”, разказва Хосе Мануел Сан Еметерио, ръководител на проекта.

Отворена платформа за приемане на дигитални иновации в Берн, Швейцария; дигитализация “Паркур”, инициатива, която допринася с 5 милиона евро годишно за местната икономика в Португалия и как работи Националната стратегия за дигитализация на икономиката там; как спасяват секторите, засегнати от ковид кризата в Испания са само част от темите на обменените добри практики.

Повече информация за тях и дейността на сдружението може да намерите на сайта на проекта, както и на сайта на “Бизнес агенция”. Последвайте нас и проекта във Фейсбук, за да не изпускате новини около него.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Комисията по земеделието, храните и горите прие на второ четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, внесени от Министерския съвет.

В мотивите се посочва, че законопроектът цели […]

 

Градусите обаче няма да са толкова високи, колкото през миналата. Без режим на водата, добри прогнози за реколтата
Към 8 […]

 

370 млн. лв. повече отделени за заплати, методика ще изравнява възнагражденията за чиновниците заради големи разлики между тях

Сравнението между проекта за бюджет за 2024 […]

 
 

към началото