твоята гледна точка
Районният съд във Варна с нов председател
Автор Vnews, добавено на 21.11.2020 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

На официална церемония съдия Давидова подписа акта си за встъпване в длъжност пред председателя на Варненския окръжен съд (ВОС) съдия Марин Маринов и ръководството на институцията. Присъства и досегашния председател на Районен съд – Варна – Ерна Якова.

Председателят на Окръжен съд- Варна отправи поздрав към Давидова за „попътен вятър, винаги верен курс и 7 фута под кила“ на новата позиция. Изрази надежда, че ще продължи онова, което е извоювало авторитета на Районен съд – Варна и няма да изневери на себе си – „да работи с младите магистрати за развитието на техния професионализъм“. „Нека в твоя мандат съдебната дейност се пренесе в новата Съдебна палата на Варна“, пожела й Маринов. Досегашният ръководител на Районен съд – Варна – Ерна Якова изрази увереност, че съдия Давидова ще се справи и с това ново предизвикателство: „така както е успяла да го направи като зам. председател на съда и ръководител на Гражданско отделение“.

На 3 ноември Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с пълно единодушие подкрепи кандидатурата на Давидова за председател на съда. Членовете на съвета изтъкнаха отличните й професионални и нравствени качества, управленския ѝ опит, доверието, което е получила от общото събрание на съда и представения управленския модел за развитие на институцията през следващите пет години.

Досегашният председател на Районен съд – Варна – съдия Ерна Якова беше преназначена по нейна молба за съдия в Районен съд – Варна. Тя беше ръководител на съда два поредни мандата.

Магдалена Давидова-Янева има над 10 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. В периода 01.10.2010 г. – 02.10.2013 г. тя е била младши съдия в Окръжен съд – Разград, Окръжен съд – Варна и Районен съд – Варна, след което е съдия в Районен съд – Варна, а през 2014 г. е командирована в Районен съд – Провадия. От 20.02.2018 г. и към настоящия момент е заместник на административния ръководител – заместник-председател на Районен съд – Варна и ръководител на „Гражданско отделение“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Служебното правителство да вземе решение за плана за възстановяване и да включи в него предложенията, направени от президента.

Това поръча Румен Радев на церемонията по представянето на състава и приоритетите на служебния […]

 

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебното правителство е в […]

 

Стар автопарк и без въздушна линейка – така изглежда оборудването на Планинската спасителна служба. На фона на това до дни се […]

 
 

към началото