твоята гледна точка
Ученик на Chef Андре Токев атакува „Фермата“
Автор Vnews, добавено на 12.08.2020 година, в категории: Жълто, Коментари (0)

Виртуозен кулинар с опит в най-престижните световни ресторанти влиза в новия сезон на „Фермата“, който стартира тази есен по bTV. От 5 септември Chef Илиян Кустев ще смени атмосферата на собствения си ресторант и на петзвездните хотели с актуалното предизвикателство на най-българското телевизионно риалити. 43-годишният консултант на най-големите вериги ресторанти в света е ученик на откривателя на таланти – Chef Токев, когото тази есен ще гледаме в MasterChef и Ловци на храна.

До този момент Chef Кустев е готвил за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачер и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит, а в следващите месеци ще се изправи през предизвикателствата на селския живот и ще се бори за голямата награда от 100 000 лева заедно с останалите участници в най-гледаното риалити.

„Реших да участвам във „Фермата“, защото искам да разбера как ще се справи градското момче, тоест аз, с това предизвикателство. Аз съм много луда глава, правил съм много неща. Не ме е страх и от работата – строил съм, доил съм. Но ми е интересно как ще се държа психически, какво ще построя… Естествено интересуват ме парите, за да изравня головата разлика и да се оправя с ресторанта. Той е моя отдавнашна мечта, реализирана наскоро и потопена от пандемията“, казва Кустев.

Кариерата на 43-годишния Илиян е забележителна – работил е в най-престижните европейски ресторанти и е постигнал почти всичко в необятния свят на кулинарията. В Лондон е част от екипа на Chef Джон Уилиямс в петзвездния Ritz Hotel, а в Париж твори рамо до рамо с Chef Пиер Гание в ресторант с най-високото кулинарно отличие – три звезди Мишлен.

Експериментатор в кухнята, Илиян Кустев елегантното съчетава модерните европейски течения с изтънчения източен привкус. Презентациите на сложните рецепти носят авторския му почерк, а умелият микс между стилове и продукти превръща ястията му в шедьоври.

„В кулинарията добиваш опит и качества, които на друго място трудно можеш да придобиеш. Смятам, че креативността, на която залагам в работата си, ще ми помогне и във „Фермата“. Искам да видя как в предаването от нищо да направим нещо. Естествено ще има трудности, ама то и в живота има.“, разкрива за своята стратегия Chef Кустев.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

Hot News

Днес се отбелязват 113 години от обявяването на Независимостта на България. Празничната дата, останала в сянката на Националния празник 3 март и Деня на съединението – 6 септември, все пак бележи […]

 

Днес ще има променлива облачност, над много райони намаляваща по-често до слънчево. След обяд главно над планините, а вечерта и над […]

 

Новата формация около Кирил Петков и Асен Василев набира 9% подкрепа от гласуващите. ГЕРБ си връща първото място със сериозна преднина […]

 
 

към началото